Ђоковић: Никога се не плашим!

Новак Ђоковић једва је изборио друго коло Мастерса у Монте Карлу, али победа над Жилом Симоном после преокрета могла би значајно да утиче на Србина.

Тенис 19.04.2017 | 21:50
Ђоковић: Никога се не плашим!
Француз је преокренуо сет заостатка и сервирао за меч, али је Ђоковић сјајно одиграо под највећим притиском и славио 6:3, 4:6, 7:5.

"Никога се не плашим. Оптимиста сам, што се тиче мојих резултата на турниру. Тако је где год да одем, стекао сам то право због свега што сам постигао у каријери. То се никада неће променити. Увек ћу желети да победим у сваком мечу, на сваком турниру који играм. Са таквим размишљањем сам дошао до нивоа где сам сада", рекао је Ђоковић.

Ђоковић је добио Симона 11 пута у низу, али је замало недостајало да га Францус савлада први пут од 2008. године.

"Играо сам солидан тенис сет и по. Имао сам контролу, али сам онда почео да прави неизнуђене грешке, он је мање грешио и све се окренуло. Нисам играо као током првих 45 минута меча, више сам ризиковао и грешио. Трећи сет је могао и другачије да се заврши. Он је био два или три поена од победе. Успео сам да се извучем из тешке ситуације. То је вероватно најбоља ствар коју сам урадио. Сјајно је како сам се изборио са овим изазовом, мада нисам играо како сам желео, на нивоу на ком сам желео. Али, овај тријумф ће бити добар за моје самопоуздање, сигуран сам да ће ми помоћи на менталном плану", додао је Ђоковић.

Србин је два пута освајао Монте Карло у каријери, 2013. и 2015., а има укупно 30 Мастерс титула.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар