Мерцедес: Није фер према Валтерију!

Директор Мерцедеса Тото Волф рекао је да екипа не воли да фаворизује ниједног свог возача, али да ситуација мора да се анализира како се шампионат буде одвијао.

Остали спортови 20.04.2017 | 11:45
Мерцедес: Није фер према Валтерију!
Волф је рекао да не би било поштено да Мерцедес за првог возача прогласи Луиса Хамилтона, посебно што је Валтери Ботас тек дошао у екипу, на почетку године.

У овогодишњем шампионату Формуле 1 две победе остварио је возач Ферарија Себастијан Фетел, а једну Хамилтон.

Фетел је победио у недељу у Бахреину, а током трке је из бокса Мерцедеса наредјено Ботасу да пусти Хамилтона да га претекне како би троструки светски првак покушао да угрози Фетела на првом месту.

"Ми то не волимо. Уопште. То нисмо радили у претходних неколико година. Али, сада је другачија ситуација и потребно је правилно анализирати шта то значи и где смо у свему томе. То је тешка одлука и не желим о њој да причам пошто то није поштено према Валтерију", рекао је Волф, пренео је Скај.

Волф је одувек говорио да Мерцедес не воли поделе и да жели да обојица возача имају исти третман какав имају први возачи.

Први пут после четири године Мерцедес је добио жестоке конкуренте у Ферарију и Ред Булу. Британски медији спекулишу да је додатни притисак почео да се види у Мерцедесу, када га је Ферари надмудрио приликом првог заустављања у боксу у Бахреину, као и после наредбе из екипе да Ботас пропусти Хамилтона.

"Покушали смо да очувамо ред у екипи и да се не мешамо, пошто је то ужасна одлука. Али, у одређеном тренутку морате да одлучите да ли ћете да изгубите трку или ћете да донесете одлуку која и није толико лепа. Желимо да пружимо обојици исту прилику на почетку сваке трке, то им дугујемо. Два пута смо донели одлуку током трке пошто смо мислили да је то потребно за победу", рекао је Волф.

Ботас је у Бахреину први пут у каријери кренуо са пол позиције, али се током трке пожалио на брзину. Он је рекао да је наредба о пропуштању "једна од најтежих ствари коју возач може да чује".

"Разумем, али то је тешко када покушаваш да се концентришеш на своју трку. Ја сам тимски играч и не бих одбио", навео је фински возач.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар