Монте Карло: Ђоковић из амбиса до побједе!

Новак Ђоковић пласирао се у друго коло Мастерса у Монте Карлу победом над Жилом Симоном са 6:3, 3:6, 7:5.

Тенис 18.04.2017 | 18:50
Монте Карло: Ђоковић из амбиса до побједе!
Србин је био на корак од првог пораза од Симона после десет узастопних победа, али је успео да преокрене брејк заостатка у финишу трећег сета.

Ђоковић је деловао веома добро у првом мечу на шљаци ове године, без много проблема је добио први сет, али пада у другом што Симон користи и долази до изједначења.

Француз боље отвара трећи сез и два пута долази до брејка предности, али Ђоковић боље реагује под притиском и оба пута експресно враћа сервис, а онда у самој завршници прави и трећи у сету за потпуни преокрет и важну победу.

Ђоковић ће у другој рунди играти са бољим из дуела Качанов – Карењо Буста. Србин је два пута освајао Монте Карло у каријери, 2013. и 2015, а има укупно 30 Мастерс титула.

Ток меч:

Новак се већ од старта меча мучио са бекхендом, што га је већ на старту коштало сервиса – Жил је играо паметно и брзо стигао до две везане шансе за брејк, да би искористио већ прву.

Међутим, уследио је експресан одговор Ђоковића, који је само неколико минута касније себи створио ситуацију која ривал мало час. Ипак, посебно је спектакуларан био поен којим је стигао до изједначења, када је из невероватне дефанзиве и пет враћених лоптица на линију натерао Симона да пошаље лоптицу у аут – 1:1.

Иако је и трећи гем почео некарактеристичном грешком из бекенда, овога пута није дозволио противнику да га угрози. Освојио је четири поена у низу и први пут стигао до вођства – 2:1.

У наредна два гема такође није било превише узбуђења, да би Новак поново запретио у шестом. Симон је нешто слабије сервирао, а иако Ђоковић био стрпљив – још једном га је коштао дроп шот, четврти пут у мечу. Симон је лако стигао до мреже и погодио линију за винер, после чега је везао два добра поена за ново изједначење – 3:3.

Међутим, после новог сигурног гема, Новак успева да исправи грешку и стиже до кључног брејка, који му неколико минута касније, без изгубљеног поена, доноси вођство у сетовима – 6:3.

Други сет обојица тенисера отварају сигурним сервисом, а онда у трећем гему Ђоковић "напада" ривала, стиже до 40:0, Симон успева да преокрене са четири поена у низу, али Новак уз мало среће стиже до четврте брејк лопте, коју усваја након аута Француза.

Уследио је још један маратонски гем, Ђоковић је опет имао четири брејк шансе, али је Симон уз доста муке извлачио најбоље из себе и успео да сачува сервис (3:2).

Пропуштена шанса скупо је коштала Србина, Симону расте самопоуздање, а с тим и ниво игре, успоставља контрулу на следећем Ђоковићевом сервису, те користи другу брејк лопту, коју капитализује у 5:2.

Ђоковић осваја наредни гем на свој сервис, али не успева да угрози ривала, Симон сервира без грешке и стиже до изједначења у сетовима – 3:6.

Србин доминантно осваја уводни гем одлучујућег сета, притиска Симона на његов сервис гем, али Француз одолева (1:1). Уследио је нови пад у игри Ђоковића, што његов ривал користи и стиже до брејка.

Међутим, Србин се брзо буди, одмах напада сервис Симона и експресно враћа брејк, за 3:3 у трећем сету.

Уследила су два гема у којима није било превише претњи по сервисе играча, да би у деветом Симон одиграо сјајан гем, те преокретом стигао до новог брејка који му је донео сервис за меч.

Био је Ђоковић на корак од пораза, али се боље носио са притиском од ривала. Играо је врло напето Симон, што Србин користи и из друге прилике прави још један "рибрејк" за ново изједначење на 5:5.

Ђоковић користи моментум, преокреће на 6:5, а онда користи притисак ривала и из друге прилике прави нови брејк за коначну победу – 7:5.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар