А да ипак уведемо испадање из НБА лиге?!

Комесар Адам Силвер размишљао је и о томе. . .

Кошарка 19.04.2017 | 14:15
А да ипак уведемо испадање из НБА лиге?!
Предности и мане. Сваки систем их има. Амерички модел без ризика од испадања даје клубовима простор да разигравају клинце и спремају неку будућу шампионску генерацију. Али амерички модел не може ни да се пореди са европским када гледамо драму коју носи не само борба за врх табеле, већ и за опстанак у елити.

Комесар НБА лиге Адам Силлер признаје да ће преко баре морати да се замисле о неким негативним трендовима који су већ дуго приметни. Рецимо, одмарање играча уочи резултатски небитних утаклмица, а у финишу регуларног тока сезоне много је таквих у НБА лиги, јер малтене пола тимова нема зашта да игра. Ту је и "танковање", односно намерно губљење утакмица како би се осигурали што виши пикови на драфту.

Ова оба проблема врло лако би могла да се реше. Довољно је само да се баци поглед на ову страну Атлантика. На фудбал додуше.

"Не кажем да ћемо то урадити баш тако, али неке ствари ћемо морати да променимо. Причао сам пре неколико минута са мојим пријатељима из света европског фудбала. Они једноставно имају другачије подстицаје. И све због тога што можеш да испаднеш из лиге", каже Силвер.

Заиста, ако би такав уопште постојао тешко да би неке екипе могле да се распусте већ средином сезоне.

"Само замислите последице. Губите новац од ТВ парава, губите новац од скупих цена улазниа.. У фудбалу се клубови подстичу да побегну са дна", коментарише Силвер.

Размишља се дакле. Мада ценимо да је могућност да у НБА лиги уведу испадање као такво равна нули. Али размишља се.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар