Нетси: Теодосић је "страшан" играч, али пратимо гомилу!

Генерални менаџер Бруклин Нетса Шон Маркс потврдио је интересовање екипе за Милоша Теодосића, али се оградио истакавши да прате много играча из Европе.  Менаџер Нетса: Идемо у Европу, Тео је изванредан! "Идемо у Европу", кратко и јасно је одговорио Маркс, када је упитан за то како мисли да извуче екипу из резутлатске кризе.

Кошарка 18.04.2017 | 17:45
Нетси: Теодосић је "страшан" играч, али пратимо гомилу!
Генерални менаџер најгорег НБА тима у сезони 2016/17, Шон Маркс, одржао је данас "пресс" конференцију на којој је америчкој јавности представио план који би Бруклин Нетсе требало да помери са зачеља каравана.

Нетси су 2013. године, не размишљајући о томе шта би могло да се догоди сутра, Бостон Селтиксима дали ТРИ права избора у првом кругу драфта како би ангажовали већ ислужене ветеране, попут Кевина Гарнета, Пола Пирса и Џејсона Терија, што је довело до парадоксалне ситуације да ће Бостон, као први на Истоку, имати и првог пика на наредном драфту, а Нетси, као најгори у лиги, бирати тек 22.

То значи само једно - највећи таленти из "Класе 2017" неће играти за Бруклин наредне сезоне.

"Идемо у Европу", кратко и јасно је одговорио Маркс, када је упитан за то како мисли да извуче екипу из резутлатске кризе.

Маркс би тамо требало да се састане са власником франшизе, руским бизнисменом Михаилом Прохоровим, као и неколицином скаута које су Нетси ангажовали на европским паркетима. Маркс и његови блиски сарадници из Бруклина пратиће плеј-оф Евролиге, као и Фајнал фор, али и завршнице националних шампионата са ове стране Атлантика.

Новозеланђанин са солидном НБА каријером и искуством које је стекао радећи у стручном штабу Грега Поповича у Сан Антонио Спарсима упитан је потом, конкретно, за Милоша Теодосића.

"Теодосић је изванредан кошаркаш, али у исто време гледаћемо 'гомилу' других играча", додао је Макрс.

Теодосићу уговор са ЦСКА Москвом истиче наредног лета и о његовом одласку у НБА спекулише се непрестано од прошле јесени.

Занимљиво, Марксов асистент на позицији генералног менаџера Нетса је један од најбољих Американаца у историји ЦСКА и бивши освајач Евролиге - Траџан Ленгдон, који се додуше није срео са Теодосићем у Москви, али који је играо против популарног Теа у мечевима са Олимпијакосом.

У међувремену, стигло је још једно ласкаво признање за капитена наше репрезентације - Евролига саставила је листу десет најбољих асистенција сезоне 2016/17 и, а то није изненађење, Теодосићев пас заузима прву позицију. Као и пету.

Теодосић просечно бележи 16,1 поена уз 7,2 асистенција и 2,3 скокова по мечу у Евролиги.



Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар