Видео: Херој дана - Ајзеа Томас...!

Сестра му погинула пре два дана, он смогао снаге да изађе на паркет и буде најбољи! Његов Бостон је поражен, али он је велики, велики победник.  Велико срце малог човека! Са сузама у очима, црним флором на патикама и поруком "Почивај у миру мала секо", то није била обична утакмица за њега.

Кошарка 17.04.2017 | 11:45
Видео: Херој дана - Ајзеа Томас...!
Нема ништа теже него када неко од ваших вољених напусти овај свет. Управо то се догодило Ајзеи Томасу чија је сестра погинула у саобраћајној незгоди у суботу. Упркос неизмерној туги и болу, он је стегао срце, истрчао на паркет само два дана касније, и играо за њу.

И био најбољи појединац меча са 33 дата поена. Уз то је имао и пет асистенција и шест скокова.

Било је суза пре меча, његово лице је било смушено и бледо, али је играо. За сестру, за свој дрес, своје навијаче, за кошарку. Спорт. Живот. И победио је.

Иако је Бостон изгубио 102:106 у првој мечу плеј-оф серије.

Некако, то никада није било мање важно. Негде тамо ће стајати 1:0 за Чикаго у серији, али сваки трк, свака борба коју је омалени Томас показао јесте она истинска снага која лежи у свакоме у нама.

Више силе шетале су га кроз одбрану Чикага која није успела да га ухвати док је правио велеслаломе. Далеке тројке улазиле су као да су биле навођене.

Саиграчи су га бодрили на представљању, играли су за њега, радовали су се више када је Томас провлачио лопту кроз наранџасти обруч него они сами. Публика се радовала не кошевима Бостона, већ кошевима Томаса.

Јер то нису били обични кошеви.

Ово није била обична утакмица. Ово је било нешто више од утакмице.

А Томас ове вечери није био само кошаркаш. Био је нешто више од тога.



Нису прошла ни 24 часа од трагичне погибије сестре, а Ајзеа Томас је показао огромно срце и опет носио своје Бостон Селтиксе на МВП нивоу.

Иако у стању који ретко ко може и да замисли, Томас је био најбољи играч на паркету, постигао је 33 поена (10/18 из игре), те имао шест асистенција и пет скокова. Нажалост, Селтикси су изгубили од Чикаго Булса 106:102.

Често потупно усамљен у углу терена, било је јасно да је рањивији него икад, изашао је пред навијаче без свог карактеристичног подизања руке приликом најављивања његовог имена, а није учествовао ни у већ традиционалном кругу са саиграчима пред почетак меча.

Само им се полако приближио док су га они окруживали и на крају направили огроман тимски загрљај. Порука ТД Гардена је била јасна: "Ниси сам".

"То што је дошао овде да се бори сваке вечери само показује какава је особа. Морали смо да изборимо победу за њега", жали због пораза Томасом саиграч Џае Краудер.

Тренер Селтикса је посетио Томаса у суботу увече и рекао му да не мора да игра ако осети да не може, јер је само неколико сати раније изгубио 22-годишњу сестру.

Пред сами меч камере су ухватиле Томаса како седи поред паркета на столици руку склопљених преко ногу. Тешио га је Ејвери Бредли, земљак из Такоме (Вашингтон), који је био уз њега и када је сјајни плејмејкер сазнао тужне вести.

"Ајзеа ми је породица. Одрасли смо у истом крају. Знам колико му је тешко. Он је велики борац. Знам да је играо за своју сестру, своју породицу. Ценимо то као саиграчи, он је сјајан кошаркаш, а још боља особа. Морамо наставити да се боримо за њега", рекао је Бредли.

Емотивно испражњен, Томас је у кошарци нашао бар краткотрајни бег од трагедије која га је снашла у најбољој сезони у каријери. Први период меча је одиграо као опседнуд постигавши чак 13 поена, уз овације са трибина после сваког поготка.

Нажалост, није успео да спречи пораз свог тима, који ће бити домаћин Булсима и у уторак увече. Тренер Селтикса Бред Стивенс је најавио да ће опет дозволити Томасу да одлучи да ли жели да игра, или буде са породицом у Вашингтону.

"Трудимо се да будемо уз њега и боримо се за њега. Али тешко је у таквој ситуацији урадити било шта. Желимо да му помогнемо, разговарамо с њим, али није лако јер он није много причљив тип. Сам се бори са својим недаћама. То је разумљиво", додао је Краудер.

Пред Томасом су изазовни дани. И пред Селтиксима.



Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар