Вајлдер: Изазваћу побједника меча Џошуа-Кличко!

Боксерски шампион тешке категорије у верзији ВБЦ, Дионтеј Вајлдер планира да изазове победника меча Џошуа-Кличко.

Остали спортови 19.04.2017 | 13:45
Вајлдер: Изазваћу побједника меча Џошуа-Кличко!
Он жели уживо да гледа окршај Ентонија Џошуе и Владимира Кличка на Вемблију овог месеца, после чега намерава да се попне у ринг и изазиове победника.

Вајлдер (38 победа, 0 пораза, 37 нокаута) ће бити део тима Скај спортса који ће преносити овај меч за уједињење титула у верзијама WБА, ИБФ и ИБО на Вемблију, пред 90.000 људи.

"Не бих то пропустио ни за шта на свету. Дефинитивно ћу бити тамо и не могу да дочекам да видим своје британске навијаче и пријатеље. Биће сјајно што сам тамо. Радићу са Скајем и уживаћу у борби. Радујем се целокупном доживљају. Бићу стручни консултант", рекао је Вајлдер.

Шампион у верзији WБЦ је некада био спаринг партнер Кличку, баш као и Џошуа. Он је рекао да се нада да ће после меча моћи да уђе у ринг и изазове победника.

"Зато је долазак на овакве мечеве тако важан. Не само да би ме навијачи видели, већ и борци. Ставићу им до знања да сам ту и са ким желим да се сретнем", рекао је Вајлдер.

Њега, међутим, прво чека обавезни реванш са Берманом Стиверном, али боксерске организације често дају примат унификацијама у односу на обавезне титуле. Конфронтација у рингу са победником је први корак у прављењу меча који би донео новог краља тешке категорије.

"Волео бих да будем у рингу ако могу, али ћу имати и поштовања. Ја сам тип шампиона који има поштовања. Не морам очајнички да скачем у ринг. Сви знају ко сам, моје име довољно говори. А знам и да ће до борбе доћи. Ко год да победи, ако је довољно озбиљан када сам ја у питању, позваће ме горе као прави џентлмен и ја ћу одговорити на исти начин", рекао је Вајлдер.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар