Фетел: Изненадио сам се, кад сам видео да сам први!

Себастијан Фетел задовољан је победом у трци Формуле 1 за ВН Бахреина јер је од почетка знао да може да оствари добар резултат пошто је болид био добар.

Остали спортови 17.04.2017 | 09:45
Фетел: Изненадио сам се, кад сам видео да сам први!
"Ово је заиста сјајан дан, ово је тимски рад заједно смо успели. Од почетка сам видео да смо брзи. Валтери (Ботас) није грешио, покушао сам да га притиснем, а рани одлазак у бокс се исплатио".

"Изненадио сам се када сам видео да сам први, пошто сам мислио да смо изгубили предност због 'сејфти кара'. Луис је био претња, али мој болид је данас био као сан", рекао је Фетел после трке.

Фетел је победио у трци за Велику награду Бахреина и остварио 44. победу у каријери.

"Када сам видео ватромет и када су се упалила сва светла, помислио сам колико волим ово што радим. Година је дуга, али заиста уживам. Јуче сам био мало тужан после квалификација, пошто сам имао велики заостатак, али ми је нешто говорило да имамо добро возило. У Бахреину сам имао много успеха претходних година, волим овај трофеј, заиста је леп", додао је четвороструки светски првак, који је три пута побеђивао у Бахреину.

Возач Мерцедеса Луис Хамилтон заузео је друго место, а током трке имао је казну од пет секунди због задржавања у боксу возача Ред Була Данијела Рикарда.

"Честитам Себастијану и Ферарију на фантастичном послу. Погрешио сам у боксу и извињавам се екипи. Дао сам све од себе да надокнадим заостатак. Наставићемо заједно да радимо и да се боримо. Болно је када изгубиш бодове за екипу, али тако је како је", рекао је троструки светски првак.

Хамилтона је током трке пропустио клупски колега Валтери Ботас, како би Британац покушао да надокнади заостатак за Фетелом. Хамилтон је захвалио Ботасу "што је био џентлмен".

Ботас је први пут у каријери почео једну трку са пол позиције, а на стази Сахир заузео је треће место.

"Трка је била незгодна. Током целе трке сам се мучио са темпом али сам имао и проблема са притиском у гумама. Али, овај викенд је заиста био најбољи за мене у новој екипи и мислим да ћу још много тога постићи у Мерцедесу", рекао је Ботас.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар