Цонга: Желим да играм против Србије!

Одлични тенисер променио своје мишљење, јер је раније ове године поручио селектору државног тима да неће играти у 2017. години за Триколоре.

Тенис 20.04.2017 | 08:45
Цонга: Желим да играм против Србије!
Најбоље рангирани француски тенисер Жо Вилфред Цонга пре почетак Мастерса у Монте Карлу поручио је да стоји на располагању селектору Дејвис куп репрезентације Јанику Нои за полуфиналне мечеве са Србијом, који су на програму од 15. до 17. септембра ове године.

Цонга је тако променио своје мишљење, јер је раније ове године поручио селектору државног тима да неће играти у 2017. години за Триколоре, па је пропустио мечеве осмине финала и четвртфинала с Јапаном и Великом Британијом.

Ипак, постоји и друга страна медаље, коју је отвореним писмом јавности, открио 10. тенисер света.

“Имао сам састанак са Јаником, где сам му веома јасно рекао да нећу играти у 2017. години, јер сам чекао прво дете. Најавио сам да нећу бити у Јапану, па ћемо видети касније, али он је желео само играче који не бирају када ће играти. Назвао ме је и рекао да не рачуна на мене. Пред утакмицу са Великом Британијом син ми је био на апаратима, а најбољи пријатељ ме је звао да му будем куп у септембру. Одбио сам Јаника, јер сам желео да будем са својом супругом. Данас, 16. априла 2017, месец дана након рођења мог сина, јавно објављујем да сам на располагању за меч са Србијом”, поручио је Цонга.

Француска је меч четвртфинала са Великом Британијом играла у Руану на шљаци, а на тој подлози ће сасвим сигурно играти и против Србије.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар