Паркер о Ленарду: На МВП нивоу!

Кавај Ленард потврдио је своју кандидатуру за МВП награду ове сезоне импресивном партијом у убедљивој победи Сан Антонија на старту плеј-офа.

Кошарка 17.04.2017 | 20:45
Паркер о Ленарду: На МВП нивоу!
Спарси су савладали Мемфис Гризлисе 111:82, а Ленард их је предводио са 32 поена за 32 минута (11/14 из игре), уз пет асистенција, три скока и две украдене лопте.

"То раде праве звезде. Плеј-оф је, он је искорачио и преузео одговорност. Одиграо је много сјајних акција за нас. Врло је одлучна индивидуа. Он тек постаје свестан свог утицаја на игру на обе стране терена", похвалио је Ленарда тренер Спарса Грег Поповић.

Након изгубљеног првог периода, Спарси су надиграли Гризлисе са 34 поена разлике у преостала три, забележивши девету узастопну победу над Мемфисом у плеј-офу.

"Трудили смо се да притискамо играча који им организује напад, да оптеретимо Марка Гасола (32п, 11/18) и Мајка Конлија (13п, 7ас, 5ск, 5/14), да им отежамо игру. Они су сјајни играчи, могу лако да добију утакмицу", рекао је Ленард после меча.

Пратили су га Ламаркус Олдриџ са 20 и Тони Паркер са 18 поена, али је Ленард био тај који је преломио меч.

"Он је наш главни играч. Феноменалан је ове сезоне, игра на МВП нивоу. Агресиван је на свакој утакмици. Ако желимо да успемо у плеј-офу, он мора бити на таквом нивоу на свакој утакмици", рекао је Паркер.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар