Видео: Сви су хтјели да му љубе руку!

Четврт века касније, о ОНОМ кошу Александра Ђорђевића пише се и у Шпанији.

Кошарка 16.04.2017 | 19:50
Видео: Сви су хтјели да му љубе руку!
"Невероватно. Невероватно", викао је тренер Хувентуда Лоло Саинц, а пише познати каталонски кошаркашки новинар Алекс Гозалбо на 25 година од незаборавне тројке Александра Ђорђевића у Истанбулу.

"Саши Ђорђевићу било је потребно четири или пет секунди да пређе 28 метара кошаркашког терена, одрази се са обе ноге и, скоро чудесно, задржи баланс у ваздуху пре него што је постигао кош којим је Партизан победио Хувентуд у финалу Евролиге пре тачно 25 година", додао је у тексту објављеном данас, на годишњицу незаборавног финала.

Неколико секунди раније, Саинц је мислио да је готово када је Томас Ђофреса постигао поене на другој страни. Каталонац је убацио 18 поена и био кључна фигура у тиму у ком су били и његов брат, Рафа, као и Ђорди Виљакампа.

"У тренутку када је Предраг Даниловић био елиминисан због фаулова, сви су знали да ће Ђорђевић кренути на тај одлучујући шут. Томас Ђофреса га је пратио током спринта у Абди Ипекчи дворани у Истанбулу, али није успео да му украде лопту у кључном тренутку. Хуанма Моралес дошао је да му помогне, али је закаснио и нико није могао да спречи тај шут момка, који ће касније играти и за Барселону и за Реал Мадрид", писао је Гозалбо.

"Ђорђевић је погодио четврту тројку из шестог покушаја на утакмици, тачно је знао шта жели и није ни помишљао на два поена и одлазак у продужетке. Тражио је тројку која је 1992. године и даље била на 6,25, ризиковао је, знао је да ће имати само један такав покушај у каријери. Лопта је ушла и, иако је Хувентуд имао тај последњи покушај Херолда Прислија, меч је завршен победом Партизана".

"Сви хоће да ми љубе руку, сви хоће да ми љубе руку", цитирао је Гозалбо наводне Ђорђевићеве речи, док су се навијачи Партизана у дворани отимали за његов дрес.



Четврт века касније, у Шпанији се и даље пише о ''Партизану из Фуенлабраде''.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар