Пустињска врелина пријала Душану Борковићу!

Српски аутомобилиста освојио четврто место и нових 12 бодова у првој трци другог викенда ТЦР сезоне.

Остали спортови 16.04.2017 | 08:15
Пустињска врелина пријала Душану Борковићу!
Душан Борковић наставио је са одличним наступима и на другом викенду ТЦР сезоне на кружним стазама.

Најбољи српски аутомобилиста је у аутомобилу Алфа Ромео Ђулијета ТЦР, уз подршку грузијског тима “ГЕ Форце” и италијанског “Ромео Феррарис”, заузео четврто место и освојио нових 12 бодова на првој трци на стази Сахир у Бахреину.

Након јучерашњих слободних тренинга где је умало ударио у заштитну ограду, Борковић се уверио да ће веома високе температуре бити главни проблем овог викенда. Температура ваздуха од 40, а асфалта и више од 90 степени Целзијусових, практично је појела гуме, што је изискивало веома паметну вожњу.

У квалификацијама је Борковић заузео девету позицију, али се због техничких проблема Хомоле померио једно место унапред и стартовао је као осми. Познат по експлозивном старту на које нас је подсетио и првог викенда у Грузији, Борковић је планирао моментални напад, али га је у томе осујетио Мађар Ференц Фица.

Испоставило се да је то био једини тренутак трке када је наш ас изгубио позицију. Кругови који су уследили били су прави ужитак за гледање момка из Панчева, који је из своје Алфе извлачио максимум.

Прво је Фица био тај који је морао да гледа како га Борковић престиже. Недуго затим, Борковић је прошао и Вернеа, са којим у наредних неколико километара обилази и Неша. Када је Душанов клупски колега Каџаја раније морао у бокс, српски аутомобилиста пробио се на четврто место и корак до подијума.

Организатори трке где се овог викенда вози и Формула 1, скратили су време са 25 на 20 минута па је било неизвесно може ли Борковић напасти Корталса. Ипак, упркос малим изгледима због преосталог времена, Дуца мајсторском вожњом сустиже трећепласираног и креће у нови напад. Уследио је дуел који је следио крв у жилама будући да су кроз читаву кривину прошли практично приљубљени.

У тренутку када се видело да има предност, Борковић пријављује да је отказао серво волана на два минута, круг до краја трке. Дуел између Корталса и Борковића користи Верне који се пробија на треће место. Упркос томе, Борковић је још једном феноменалном вожњом показао да се на њега може озбиљно рачунати у овој сезони и да су му амбиције велике. Претиче Корталса и завршава трку надомак подијума на четвртој позицији.

Борковић већ у недељу од 12 сати уз директан пренос на РТС 2 вози и другу трку у Бахреину на којој ће стартовати са друге позиције, што наговештава још једну добру прилику за освајање драгоцених бодова. Биће ово последњи наступ Борковића у овом аутомобилу, с обзиром на то да ће и он и Каџаја већ на следећем тркачком викенду у Белгији имати нове аутомобиле.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар