Христос је свјетлост

Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Хризостом поручио је, поводом Васкрса, да у срце човјека треба да уђе свјетлост и радост васкрсења, а ум њихов да се просвијетли.

Република Српска 16.04.2017 | 00:03
Христос је свјетлост
"Нека сам Христос постане свјетлост наше свјетлости и живот нашег живота", поручио је владика Хризостом данас у васкршњој поруци.

Владика Хризостом је истакао да свако ко је кроз историју покушао да доведе у питање Васкрсење Христово и Христа Господа "разбио се о њега", што је историјско искуство Цркве Христове.

Владика зворничко-тузлански је поручио да Христа Господа не треба мјерити ни са собом нити са било ким, а само на тај начин човјек ће бити сачуван од могуће саблазни "којом су се синови Израиљеви саблазнили и одвојили од Христа васкрслога - Спаситеља и искупитеља свијета".

"Христос васкрсе и покида власт: ђавола, гријех и смрт, који су чврсто држали у својим оковима човјека и цио свијет. Васкрсли Господ све то раскида и дарова слободу свима који вјерују у њега", рекао је владика Хризостом, честитајући предстојећи празник најрадоснијим поздравом: "Христос васкрсе - ваистину васкрсе!"

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

дзони

16.04.2017 07:09

Најљепса свјетлост!Христос васкрсе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михајло

16.04.2017 12:35

Ваистину!