Радници у тешком стању

Двојица радника, 27-годишњак и 44-годишњак који су јуче у експлозији силоса у Сјеверној луци у сплитском Врањицу задобили тешке и по живот опасне опекотине због чега су смјештени на Јединицу интезивног лијечења КБЦ Сплит и даље су у тешком стању, а руковођење увиђајем преузело је Државно тужилаштво.

Регион 15.04.2017 | 15:51
Радници у тешком стању
Како Хина сазнаје од управника КБЦ Сплит Иве Јурића, обојица мушкараца јуче су одмах након што су доведени у болницу оперисани и након тога смјештени на интензивно лијечење.

"Обојица пацијената су у тешком стању, а лијечници се боре за њихов живот. Операција је добро прошла, али је проблем што се ради о јако тешким и озбиљним повредама које им угрожавају живот", кратко је рекао управник Јурић.

Радници су настрадали у петак око поднева када је експлодирао силос у Сјеверној луци, а, осим њих, још су три радника задобила лакше тјелесне повреде од којих је један отпуштен из болнице на кућну његу.

Јуче су након експлозије и санације мјеста догађаја на терен изашли инспектори заштите на раду и полиција која обавља увиђај. Како се незванично сазнаје, увиђај би могао потрајати до понедјељка.

Данас ће у силосу свој посао обавити дјелатници Центра за форензичка испитивања, истраживања и вјештачења "Иван Вучетић" из Загреба.

За сада још увијек нема службених потврда о узроку експлозије.

(Агенције/Индеx.хр)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

гле

15.04.2017 17:12

Ма какви у лосем лаз лаз.... Нама је добро добро..... Добро гладни, Добро голи, Добро боси, ДОБРО ВАМ Ј...МО МАМУ

ОДГОВОРИТЕ