Мареј, ипак, игра у Монте Карлу!

Иако први рекет света још није потврдио, директор турнира у кнежевини Жељко Франуловић најавио његово учешће.

Тенис 14.04.2017 | 20:40
Мареј, ипак, игра у Монте Карлу!
Мастерс у Монте Карлу биће изазов за већину играча, јер је први на шљаци у сезони. Упркос најавама да би на њему ове године могла да се појави плејада чак 40 првопласираних играча са светске листе, списак се скратио.

Разлог су повреде или умор, као у случају Роџера Федерера.

После Швајцараца, наступе су отказали и Кеи Нишикори, Гаел Монфис, Ник Кирјос, а изостанак су потврдили и Милош Раонић и Ришар Гаске. Канађанин и Француз отказали су из истог разлога - проблема са тетивом, повреде која их мучи већ неколико месеци.
Организатори турнира у Монте Карлу саопштили су да ће њихова места у главном жребу заузети шпански ветеран Томи Робредо и 57. играч са АТП листе Николоз Басилашвили.

Директор првог великог турнира сезоне на шљаци Жељко Франуловић изразио је жал због одсуства неколицине играча, али и нагласио да без обзира на то овогодишњи мастерс биће изузетно атрактиван, као и да очекује врло неизвесну борбу за трофеј.

Он је најавио и да ће први рекет света Енди Мареј наступати на турниру, иако је због повреде лакта Шкот пропустио претходни мастерс у Мајамију.

"Веома сам срећан због резултата које је Федерер постигао ове сезоне, али штета је што неће бити са нама у Монте Карлу. Али ми ћемо имати ове године Мареја, Ђоковића и Вавринку, три првопласирана играча са АТП листе, као и Надала, освајача чак девет титула и браниоца трофеја. Врло смо узбуђени због те листе учесника", рекао је Франуловић италијанској радио станици "ГР Парламенто".

Турнир у Монте Карлу стартује 16. априла, а игра се за наградни фонд од 4.274.000 евра.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар