Алонсов "излет" враћа Батона из пензије!

Британац Џенсон Батон замениће у Мекларену возача Фернанда Алонса у трци Формуле 1 за Велику награду Монака у мају.

Остали спортови 15.04.2017 | 18:45
Алонсов "излет" враћа Батона из пензије!
Алонсо ће учествовати у трци Индијанаполис 500, која је на програму 28. маја, а истог дана вози се и трка Формуле 1 у Монаку, па је Мекларен морао да тражи замену за Шпанца.

Батон је до прошле године возио за Мекларен, а на крају сезоне је саопштио да је завршио каријеру. Британац је постао амбасадор Мекларена, али је и остао на располагању као резервни возач "ако околности то захтевају".

"Одушевљен сам што ћу се вратити тркама Формуле 1. Нисам могао да замислим боље место за повратак од Монака, моје друге куће и стазе", рекао је Батон.

Светски шампион из 2009. године је целу зиму провео у Калифорнији, где се спремао за триатлон. У уговору који је Батон прошле године потписао са Мекареном о учешћу у тркама, стоји и опција да га екипа поново ангажује за сезону 2018. године.

"У Монаку сам победио 2009. године, а то ми је једна од најомиљенијих стаза. То незгодна улична стаза на којој добри возачи могу да направе разлику. Иако Мекларен није добро почео сезону, мислим да ће му Монако више одговарати него неке брже стазе на којима су ове сезоне возили Алонсо и Стофел Вандорн", додао је Британац.

После прве две трке Ф1 прво место деле Луис Хамилтон из Мерцедеса и Себастијан Фетел из Ферарија. Следећа је на програму у Бахреину 16. априла.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар