Јединство бораца највиши интерес

Предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић истакао је у Источном Сарајеву да је јединствена Борачка организација највиши интерес Републике Српске, па и локалних заједница.

Република Српска 13.04.2017 | 22:14
Јединство бораца највиши интерес
Савчић је указао да се све чешће формирају нове организација, што, како је истакао, наноси штету јединству Борачке организације.

"Најновији примјер је оснивање организације старјешина Војске Републике Српске. Мислимо да је то издвајање дијела бораца и некаква врста елитизма што апсолутно није добро. Питам се коме би командовале те старјешине, чији сам и ја активни припадник, да није било војске, бораца", рекао је Савчић.

Он је позвао саборце који, како истиче, чине тако неодговорне потезе, да престану да прозивају Борачку организацију и да им она буде алиби за њихове личне интересе којима се опредјељују за стварање некаквих организација.

"Борачка организација отворена је за све. Позивам све борце, војнике, командире, команданте, одликоване борце у Борачку организацију. Ту им је било мјесто у току рата, ту им је мјесто и данас у миру", апеловао је Савчић.

Савчић је изразио задовољство бригом руководства Скупштине града Источно Сарајево о правима бораца и борачке организације у шест општина које су у саставу града.

И овом приликом он је навео давно регистрован проблем око 20.000 незапослених демобилисаних бораца. Савчић каже да је у посљедње вријеме ангажовао економске стручњаке да понуде одговарајућа рјешења по овом питању.

"Коначно морамо рјешавати питање демобилисаних бораца који су у годинама када нису примамљиви и прихватљиви као радна снага. Овом питању не можемо више приступати аматерски и волонтерски, морамо ангажовати струку да нам понуди рјешења са којим ћемо изаћи пред Владу и то питање дефинитивно регулисати", навео је Савчић.

Састанак, на којем се разговарало о раду и проблемима Борачке организације Српске и Сарајевско-романијске регије, градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић оцијенио је веома успјешним и конструктивним.

Предсједник Одбора борачких организација Сарајевско-романијске регије Жељко Лалић рекао је данас да ће на сједници Регионалног одбора борачких организација Сарајевско-романијске регије у Источном Сарајеву бити ријечи о начину добијања статуса борачке организације, те уредби о стамбеном збрињавању, која је раније требало да буде донесена.

Он је додао да ће бити ријечи и о заузимању одређених ставова о актуелним питањима, те о задацима ове организације у наредном периоду.



(Срна/БН)

Коментари / 25

Оставите коментар
Name

том талицни

13.04.2017 21:05

Јединство из Брцког..о којем јединству овај цојек прица...посебна је ова изјава питаце економске струцњаке како помоци демобилисаним борцима..ко це примити цовјека од 55 година..ЊЕМУ ТРЕБА МЈЕСЕЦНА НОВЦАНА НАДОКНАДА ЗА ОНО ГДЈЕ БИО ОН ВИСЕ НИЈЕ СПОСОБАН НИ ЗА СТА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

првоборац

13.04.2017 21:12

Занима ме ко су ти струцњаци ако су као ти сви сви цемо помријети док несто подузмете.види се васа струцност за двије и по године строга нула.фууууујјј багро покварена залим за оних 56.мјесеци своје младости куд нисам отисао негдје вани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истини у оци

13.04.2017 21:16

Генерале, погледајте истини у оци и престаните да прицате једну те исту прицу. Прицате а ниста не радите годинама. БОРС је приватна оргqнизација и странацки потпуно обојена оном бојом у зависности од града до града. Слузи интересима појединаца који се налазе на целу који су све своје позапосљавали, покрали силне новце, а за борце ниста нису урадили. Само кукате како вас угрозавају нове организације, тупе острицу и разне будаластине. Они се не би ни оснивали да сте ви радили свој посао. Вама сметају једино због тога сто њиховим оснивањем и радом испливава вас нерад. Тразите да будете једини, да имате посебан статус а да ниста не радите као и до сада. Срам да вас буде. Токике паре добијате из будзета, сто дрзавног сто од опстина и градова и yросите их на своје плате, репрезентације, путне троскове. А гдје су вам активности, борба, тога нема у васим будзетима и извјестајима. Гидинама цутите и дозвољавате да овакав лос закон о борцима постоји и ниста не радите да то промјените. Борци у памет и смјењујте лопове који воде борацку на свим нивоима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рн

14.04.2017 12:41

Свака цаст,коментар истинит.Овај откако је досао прица о запосљавању бораца,налмладји борци 40 и несто година,а он и даље прица о запосљавању .Има довру пензију добио цинове,висе генерала имамо неги Русија.

Name

Дезертер

13.04.2017 21:23

Генерал је требао о јединству размисљати раније, односно када је досао на цело борса. За ово време од када је на целу једино је ресио своје стамбено питање по ко зна којо пут. Додатци, одликовања, евиденција...једном ниси борац други пут јеси...и тако у ред. Само су ту функционери конкуренција Милу монтенегру...да су бар несто урадили, сем критике дригих. Погледај прво у своју авлију па онда преко плота. Па неби било удрузења ко пецурака после кисе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борци борци

13.04.2017 21:40

Борци треба са расцисте засто су се борили.Ил за слободу ил за пљацку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

всс

13.04.2017 22:18

1945те, тадасњи борци су преузели управљање дрзавом. 1995те, управљање дрзавом су преузели криминалци, уз свесрдну подрску оног дијела народа који никада није, нити це бити у стању стварати нову вриједност која се везе за 20ти и 21ви вијек. Та екипа нас враца ка 17том вијеку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

14.04.2017 05:33

Тачно тако.....

Name

Ре всс

14.04.2017 06:29

Дјеломично се слажем,али сам довољно стар да знам да су борци НОР-а нека своја прва права у пуном обиму почели користити тек крајем 70-их година прошлог вијека ,значи 30-ак и више година након рата. У мојој општини су се први споменици пог.борцима НОР-а почели градити 1976 године и касније. Није ни тада текао мед и млијеко одмах након рата,већ касније када је држава ојачала и када су многи борци НОР-а као и сада помрли. А исто је било или још горе око статуса бораца НОР-а. Статус се добијао уз два свједока ,па цијеле четничке и усташке јединице /12-та славонска рецимо/ су превођене у партизане итд. Исто је све било или чак још и горе ,зато што смо и онда и сада имали исти менталитет...

Name

ицх

14.04.2017 00:23

Ма о.....би и ти

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

14.04.2017 04:53

Јединствени да их мозес све продати.Велика је твоја борба за борце

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

14.04.2017 05:07

Питас ли се засто се оснивају нове борацке организације Савцицу. Док је Мисицке из синдиката и тебе и Пантелије Цургуза бице и Баје Милокраде који нам удара последњи ексер на крсту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дзони

14.04.2017 05:17

Сви ми се гадите!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛУЛА

14.04.2017 05:23

Борчине, о каквом јединству стално причате, због личних интереса вас на врху који имате добра примања и вирите из г...це оном лопову на власт неће бити заједништва. Двадесет пет година само мељете напразно, доста вас је више. Зашто не узмете ствар у своје руке, па немате м..да, Једина санага ви и пензионери можете срушити ову багру на власти и организовати нови праведни систем са неовисним и паметним људима док их још има. Ова држава има пара само нису правилно расопређене, то треб урадити, предлажем да свим одборницима и посланицима који се боре за народ укинемо примања , кад су тако добри нека се боре бе плате, и да та средства дамо сиротињи. Народе држава има милијарде од ПДВ има пара само их треба распоредити као код куће домаћински, а лопове потоварити у хеликоптер и послати у Сирију да их Трамп дочека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

14.04.2017 05:35

Ко је црно јединство друже о чему ти који борци само чланови попут тебе и сличних у тој организацији имају корист и а борце и учеснике у рату ко је.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

капетан

14.04.2017 05:52

Питам се генерале цему вам слузе локалне борацке организације ако нису у стању да застите ниједног борца одполитицких прогона до истјеривања са посла.Мирно посматрају како поједини политицари а до јуце дезертери дословно сутају борце као некакву пробусену лопту због тога сто немисле као они.Много оваквих слуцајева имате а мирно посматрате и бавите се невазним темама.Дај бозе да несто и остане од те борацке организације.Данас оснивају официри сутра подофицири а прекосутра обицни борци .Незнам ако наставимо овако коме цете ви бити предсједник и коме требају овакве локалне организације

ОДГОВОРИТЕ
Name

кнез

14.04.2017 06:00

Савциц је цестит цовјек али нема петље. Имао је у рату, али у миру нема. Борци Федерације свако мало на неком протесту, док наси цуте као п..... Зато ти се праве паралене организације, иако то подстице власт. Увијек је тако било. До тебе је јединство генерале!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лалиц

14.04.2017 06:14

Овај Лалиц стално у борацкој. Има ли неки мандат ту - 1-2. Он це пензију ту зарадити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Демагогија

14.04.2017 06:58

22 године након рата они свирају о запошљавању демобилисаних бораца...??!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ха ха ха

14.04.2017 13:42

А људи требају у пензију.

Name

Борац 91

14.04.2017 14:43

А већина бораца без посла!

Name

рс

14.04.2017 17:57

Не мозе бити јединствена кад имас сатрапе којима манипулисе Додик и продају се за пивску фласу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маџар

14.04.2017 17:57

Вјеровати или се смејати. А како вјеровати кад након смјене не проведоше форензичку анализу финансијског пословања БОРС-а и посебно пословања БОРС Инвест фонда. Свашта је ту било, свашта би се ту нашло. Овако испаде да се штити тешки криминал и пљачка, ашћариле отимачина. Није добро, али шта да се ради. Свуда је тако, широм овог веселог ентитета. Такав је то народ. Добро рече јунак оне приповијетке - свијет је пун гада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац ал прави

15.04.2017 10:27

Генерале зар те није срамота да 22 год.послије рата причаш о запошљавању демобилисаних бораца.Мозда није лоше да са Бакиром попричаш о томе.Мозда није лоше да се ти мало повучеш и препустиш то другоме да ради.Мислим доста си служио Баји,одмори се мало па да се и ми одморимо од демагогије.Ја сам борац 41 и Тито ми је омогућио достојан живот после рата,био сам цијењен и заштићен док твоји борци скоро па гладују.Теби није лоше али се склони молим те да проба неко други нешто да уради.Ти то не можеш протрацио си вријеме а борци нису видјели ништа од тебе.Прицати зна свако,траже се дјела.

Name

ВРС 1992-1996

15.04.2017 13:46

Савчићу, ти и твоје колеге које примају пензије из Србије, а у БиХ и Републици Српској наплаћују плате и друге накнаде сте криви за оснивање борачких и других организација из протеклог рата. Шта сте то до сада учинили да демобилисани борци буду запослени или да имају бар некакву мјесечну накнаду да могу преживити. Они се нажалост запошљавају код ратних дезертера и профитера. Демобилисаним борцима је потребна једна борачка организација, али организација која ће стајати иза њих и која ће штитити њихове интересе. Доста више Ћургуза (СНСД) и Савчића (СДС).

ОДГОВОРИТЕ