Монте Карло: Све дужа листа отказа!

Продужила се листа играча који неће учествовати на првом великом турниру на шљаци ове сезоне. И Мареј под знаком питања!

Тенис 13.04.2017 | 21:50
Монте Карло: Све дужа листа отказа!
У недељу почиње мастерс у Монте Карлу, који би према најави организатора требало да окупи велики број играча из светског врха.

Светски "број два" Новак Ђоковић, који је два пута освајао турнир, већ је допутовао у кнежевину и почео припреме за први турнир на шљаци ове сезоне. За њега ће то бити повратак на терен после паузе и пропуштеног мастерса у Мајамију због повреде лакта.

И прошлогодишњи шампион, и најуспешнији са чак девет трофеја у Монте Карлу, Рафаел Надал потврдио је наступ, али је последњих дана стигло неколико отказа.
После Роџера Федерера, који је најавио паузу до Ролан Гароса, наступе су отказали и Кеи Нишикори, Гаел Монфис, а последњи се повукао Ник Кирјос.

Енди Мареј, први играч света, који је прошле године елиминисан у полуфиналу, још није потврдио учешће, након што је ван терена већ неколико недеља због повреде лакта. Британац је оставио отворено питање учешћа у Монте Карлу после наступа на хуманитарној егзибицији у Цириху коју је организовала Фондација Роџер Федерер.

"Надам се да ћу учествовати у Монте Карлу, ако се мој лакат опорави. Ако ми то ипак не дозволи, мораћу да будем стрпљив још неко време. Морам полако да се враћам", поручио је Мареј у Цириху.

Осим њега неизвестан је и наступ Ришара Гаскеа, који још увек није потврдио организаторима да ли ће се такмичити у Монте Карлу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар