Кличко: За Џошуу сам Монт Еверест!

Остало је свега 14 дана до дуго чеканог меча за ИБФ, WБА и ИБО титуле између Ентонија Џошуе (27) и Владимира Кличка (41), а Украјинац се огласио са Алпа.

Остали спортови 18.04.2017 | 10:15
Кличко: За Џошуу сам Монт Еверест!
Кличко који је у свом последњем мечу 2015. године поражен од Тајсона Фјурија после 11 година без изгубљеног меча, сада делује мотивисано и са великим самопоуздањем најављује овај дуел.

„На Монт Еверест се можете попети у одређено доба године, две недеље у априлу. Ако стигнете до врха рећи ћете: ‘Освојио сам Еверест’, али онда морате да се спустите јер планина и даље може да вас убије“, рекао је искусни борац и додао:

„Многи су умрли тамо. Неки су се и вратили, али да ли је Еверест поражен, не. Он још стоји тамо.“

Од када је постао професионалац 1996. године добио је 64 борби од којих 53 нокаутом, тако да ће за непобедивог Британца овај меч бити тежак залогај.

„Овакве прилике не добијају се сваки дан. Боксоваћу са звездом у успону, то је сјајно. Рекао сам му ако ме победи, честитаћу му. Али ако ја победим помоћи ћу му да се врати, као што сам се ја повратио. Бићу његов ментор“, биле су речи Украјинца.

Меч који је прошле године отказан због повреде Украјинца коначно ће бити одржан 29. априла на ’Вемблију’ пред 90.000 гледалаца, што ће бити највећи спектакл британског бокса у историји, као и у читавој Европи

„Имам сјајну прилику да повратим већину титула и борићу се против момка који је на мом нивоу. Мислим да су нам шансе 50-50“, закључио је Кличко.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар