Маровић мора одмах у затвор

Предсједник Основног суда у Котору одбио је као неоснован захтјев Светозара Маровића да му због болести буде одложено извршење затворске казне и наложио му да се одмах јави у спушки затвор, јер ће у супротном бити принудно приведен.

Регион 11.04.2017 | 20:55
Маровић мора одмах у затвор
У рјешењу судије Бранка Вучковића наводи се да Маровић није толико болестан да не може издржавати затворску казну, као и да је у затвору у Спужу могуће медицински збринути његове болести и посљедичне здравствене тегобе.

Овакву одлуку судија је донио на основу мишљења судско-медицинског одбора Медицинског факултета у Подгорици.

Вучковић је наложио Маровићу да се у спушки затвор јави одмах по пријему рјешења и запријетио му принудним привођењем.

Маровић је прошле године осуђен на три године и 10 мјесеци затвора због злоупотреба у Будви пошто се нагодио са тужилаштвом да плати 100.000 евра у хуманитарне сврхе и држави уплати 1,1 милион евра.

Због малверзација у Будви осуђен је и Маровићев син Милош, који је нагодбом са тужилаштвом кажњен једногодишњом затворском казном, уз обавезу да држави плати 380.000 евра.

Обојица траже одлагање извршења затворске казне због здравствених проблема.

Маровићев син, који је у међувремену добио држављанство Србије, тражио је да казну затвора издржава у тој земљи.

Министарство правде је у више наврата саопштило да Маровићи морају казну издржати у Црној Гори.

У аферама које су годинама потресале Будву, осуђена су двојица предсједника те општине, потпредсједник градске власти и брат Светозара Маровића, Драган, као и група локалних функционера и привредника.

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Неђо.12.Април.2017

12.04.2017 06:49

Када ћете,Ђукановица зтворити?Онби требо преостали део живота провести уи затвору.Јердобро се сна штаје покрао и прошверцо из.Италије.

ОДГОВОРИТЕ