ДК - Арменулић о полуфиналу: Французи су фаворити, али ми имамо Новака!

Бивши селектор српске тениске репрезентације Радмило Арменулић сматра да Србија има шансе да се пласира у финале Дејвис купа, иако не спори Французима улогу фаворита.

Тенис 15.04.2017 | 15:45
ДК - Арменулић о полуфиналу: Французи су фаворити, али ми имамо Новака!
Србија се пласирала у полуфинале Светске групе убедљивим тријумфом над Шпанијом - 4:1. Изабраници Ненада Зимоњића у борби за финале састаће се од 15. до 17. септембра са Француском, која је у четвртфиналу лако савладала Велику Британију (4:1).

У репризи финала из 2010, у којем су наши тенисери освојили једини трофеј у међународном такмичењу, "триколори" су фаворити, истакао је Арменулић за "Ало!", пре свега због предности домаћег терена. Али, наши тенисери неће бити у подређеном положају, понајвише због охрабрујућих партија Новака Ђоковића.

- Биће много тешко јер се, нажалост, не игра у Србији. Французи имају сјајну публику када играју на домаћем тлу, готово аргентинску атмосферу. За дуел са Србијом биће јачи и за Цонгу, који ће се до тада опоравити од повреде. Осим тога, види се да су наоштрени, имају јак састав и сматрам да су фаворити - рекао је Арменулић за "Ало!".

Ипак, и српска репрезентација има квалитет и зна како се побеђују "триколори".

- Французи су јачи него 2010, када смо их победили у финалу Дејвис купа. Богу хвала, Новак се полако враћа у форму. Видело се то против 24. тенисера света Рамоса Вињоласа. Виктор Троицки је такође добро одиграо. Само се код њега никад не зна, јер игра топло-хладно. Пре седам година је био кључан за успех, нека тако буде и у септембру - додао је Арменулић.

"ТРИКОЛОРИ" ЋЕ ИЗАБРАТИ ШЉАКУ

Арменулић сматра да ће Французи за полуфинални дуел са Србијом као подлогу изабрати земљу.

- Вероватно ће се играти на земљи, јер се полуфинале Дејвис купа игра после Ролан Гароса и УС Опена. Чисто сумњам да ће Французи изабрати неку другу подлогу. Французима одговара шљака, нама мање, али шта је, ту је - каже он.

ПЛАСМАН ФРАНЦУЗА НА АТП ЛИСТИ

Жо-Вилфрид Цонга - 10.

Гаел Монфис - 11.

Лукас Пуј - 17.

Ришар Гаске - 22.

Жил Симон - 30.

Беноа Пер - 40.

Никола Мау - 46.

Адријан Манарино - 58.

Жереми Шарди - 68.

РЕЗУЛТАТИ ЧЕТВРТФИНАЛА

Аустралија - САД 3:2

Белгија - Италија 3:2

Француска - В. Британија 4:1

Србија-Шпанија 4:1

ПАРОВИ ПОЛУФИНАЛА

Аустралија - Белгија

Француска - Србија

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар