СЛ: Подмлађени ''Делфини'' лако са Словачком!

Ватерполо репреземтација Србије победила је у Бечеју селекцију Словачке 11:2 (3:0, 3:1, 2:1, 3:0) у последњем мечу А групе Светске лиге.  И младе ватерполо снаге знају! Србија тријумфално завршила групну фазу Светске лиге. Подмлађени састав декласирао у Бечеју Словачку 11:2 у последњем колу.

Остали спортови 11.04.2017 | 19:40
СЛ: Подмлађени ''Делфини'' лако са Словачком!
Подмлађени састав екипе Дејана Савића тријумфовално је завршио групну фазу и од раније обезбеђеног првог места иде на Завршни турнир у Москву, који се игра у јуну.

Најефикаснији на мечу у базену у Бечеју, где су "делфини" играли први пут после 16 година, био је Суботић са три гола, по два су дали Тохољ и Драшовић, а у стрелце су се уписали браћа Рашовић, Лазић и Стојановић.

После 16 година ватерполо репрезентација Србије била је домаћин у Бечеју, а сви који су били на базену могли су да уживају у представи коју су пружили млади играчи на које се ослонио Дејан Савић.

Србија - Словачка 11:2 (3:0, 3:1, 2:1, 3:0).

Меч је био лишен било каквог резултатског значаја, јер је Србија већ обезбедила пласман на завршни турнир Светске лиге који ће бити одигран у Москви у другој половини јуна.

Гаврил Суботић је са три гола био најефикаснији играч утакмице, у којој су за сениорски тим дебитовали Рогач и Петар Томић.

"Одбана је најважнији сегмент и била је добра. У оваквим мечевима млади играчи су под тремом али је на крају све било како смо планирали", рекао је селектор Дејан Савић.

Двоструки стрелац Небојша Тохољ је изјавио:

"Част ми је што сам био део овог тима. Задовољство је и због игре и због победе, трудили смо се да оправдамо поверење селектора Савића".     

Базен: "Ђорђе Баџа Предин".
Гледалаца 600.
Судије: Влахо Радићевић (Хрватска), Леван Беришвили (Грузија).
Играч више: Србија 5 (3), Словачка 6 (0).
Петерци: Словачка 1 (1).

СРБИЈА: Ристичевић, С. Рашовић 1, В. Рашовић 1 , Лазић 1, Суботић 3, Томић 1, Драшовић 2, Тохољ 2,  Јакшић, Рогач, Стојановић 1, Јанковић, Добожанов.

СЛОВАЧКА: Хоферика, Видумански 1, Затович, Баран, Урадник  П. Ткач, Фурман, М.Ткач 1, Мартанович, Митрук, Биелик, Ветерник.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар