Ђоковић: Селектор – зашто да не?

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић рекао је за званични сајт Дејвис купа да ће по завршетку играчке каријере можда постати селектор Дејвис куп тима Србије.

Тенис 12.04.2017 | 22:20
Ђоковић: Селектор – зашто да не?
Ђоковић каже да је Дејвис куп посебно такмичење јер тенисер улаже много енергије играјући под националним бојама, али му се много више енергије враћа заузврат, него на индивидуалним турнирима.

Због тога оставља отвореном могућност да једног дана постане и селектор Дејвис куп тима Србије.

"Зашто да не. Заиста уживам у овом такмичењу, уживам да проводим време са својом екипом. Једног дана када завршим са активним бављењем тенисом као играч, дефинитивно ћу размислити о томе да наставим као селектор. Велика је одговорност, али и велика привилегија водити тим на светској сцени, доприносити му својим знањем и искуством и пренети то млађима", каже Ђоковић.

Он подсећа и да је управо освајање "салатаре" један од највећих успеха у његовој каријери, а успеси у овом такмичењу му дају мотивацију и за мечеве на АТП туру.

Ђоковић је иначе ове године за сада једини топ десет играч који наступа у Дејвис куп тиму своје земље.

Србија је предвођена Ђоковићем савладала Шпанију 4-1 у четвртфиналу Дејвис купа 2017. године, а у борби за финале гостоваће Француској средином септембра.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар