Дамир Џумхур: Не замјерам себи на поразу

Џумхур је рекао како је Хасе одиграо изузетно добар меч.

Тенис 10.04.2017 | 11:15
Дамир Џумхур: Не замјерам себи на поразу
Најбољи бх. тенисер Дамир Џумхур рекао је након јучерашњег пораза у зеничкој Арени како до сада није видио овакву игру Робина Хасеа те да себи не замјера превише на изгубљеном мечу.

Џумхур је рекао како је Хасе одиграо изузетно добар меч.

"Хасе је играо стварно одличан меч, поготово до 4:1 у трећем сету. По мени је играо одлично, до сад га нисам видио у оваквом стању, а играли смо прије само мјесец дана у Дубаију. По мени је невјероватно шта је погађао данас, издвојио бих први сет, на 5:5 је направио брејк и окренуо меч у своју корист. Успио сам да се вратим, он се вјероватно опустио мало, искрено нисам очекивао да ћу се вратити до петог сета. Имао сам потпуну контролу касније, али колико год да сам физички спреман потрошио сам доста снаге на прва два сета. Пети сет је Хасе одиграо одлично, мислим да сам играо добро и борио сам се до краја и не могу себи превише да замјерим. Нисмо могли превише да утичемо на суђење, покушао сам да се што мање нервирам, не вјерујем да је суђење превише утицало. Мислим да смо показали да можемо добро играти против добрих тимова и борити се за Свјетску групу наредне године", рекао је Џумхур.

Он је казао да су Холанђани превише вршили притисак на судију и супервизора.

"Осјећали су се као да су они домаћини и хтјели су контролу над свим. Није ми се свидјело што капитен коментарише сваки други поен и то је једини разлог што сам се бунио", додао је Џумхур.

Томислав Бркић, капитен-играч бх. тима, рекао је како Холанђани имају доста боље рангиране играче и да је то један од разлога за побједу.

"Реално, Холанђани имају боље рангиране играче и у синглу и у дублу. Шансе су нам биле 50-50, а Дамир је након 2:0 вратио резултат. Остајемо у Групи 1 што нам је био циљ, па ћемо се наредне године борити за улазак у Свјетску групу", рекао је Бркић.

Мирза Башић изјавио је како је и њему изненађење добра игра Робина Хасеа.

"Мислим да смо и први дан одиграли добро, дао сам свој максимум првог дана. Дамир је одиграо добро против Де Бекера. У дублу смо дали све од себе, али није ишло. Дамир је играо добро данашњи меч, али Хасеа нисмо видјели никада овако да игра", рекао је Башић.

Бх. тенисер је рекао да осјећају мало разочарање, јер су видјели да могу.

"Да је Дамир добио, било би 2:2, па би могли ићи даље. Надамо се сљедеће године и видјећемо наредне године ко ће нам бити противници у овој групи. Ова година, таква је каква је, да је Дамир добио овај меч било би између Томе и мене да играмо, али не би било реално да Томо игра тај меч јер је сједио данас на клупи. Надамо се да ће се то ријешити до сљедећег пута", рекао је Башић.

Нерман Фатић рекао је како се Џумхуру на јучерашњој игри може само честитати.

"Дамир је одиграо изврстан меч у петак, Мирза је у дублу био доста близу. За овај, други меч се може Дамиру само честитати и не можемо му ништа приговорити, одиграо је сјајан меч", рекао је Фатић.

Холандија је дошла до резултата 3:1 и тиме омогућила пролазак даље на путу према Свјетској групи Дејвис Купа.

Након резултата 5:7, 3:6, 7:6, 6:2, 4:6 и скоро четири сата борбе, бх. селекција поражена је у оквиру 2. кола Групе И Евроазијске зоне Дејвис купа.

Након резултата 3:1 одлучено је да се пети меч, Мирза Башић против Тима Де Бакера неће ни играти.

Извор: Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар