ДК - Ђоковић: Шпанци су јаки и без Надала!

Новак Ђоковић и Виктор Троицки надају се да ће публика бити ветар у леђа и помоћи тиму да савлада Шпанију и избори пласман у полуфинале Дејвис купа.  Српски тенисери респектују ривала, иако није допутовао у најјачем саставу, али верују да имају квалитет и да уз помоћ публике могу до пласмана у полуфинале Светске групе Дејвис купа

Тенис 06.04.2017 | 19:15
ДК - Ђоковић: Шпанци су јаки и без Надала!
Шпанија није допутовала у Београд на меч четвртфинала Дејвис купа са најбољим тимом, али су довели играче који заслужују респект, оценили су тенисери Србије.

"Можда ће неко рећи да Шпанија игра са трећим тимом, али опет имају два играча међу 25 најбољих на свету, као и Марка Лопеза који је освојио злато у дублу на Олимпијским играма, тако да никако не смемо да их потценимо", рекао је најбољи тенисер Србије Новак Ђоковић после жреба за дуел четвртфинала Светске групе у Ректорату Универзитета у Београду.

Други тенисер света истакао је да о квалитету селекције Шпаније довољно говори то што имају 10 играча који у сваком тренутку могу да одговоре високим захтевима.

"Рафаел Надал је синоним за тенис у Шпанији и свету, и недостаје им сада, али то не значи да немају квалитет и да долазе без амбиција. Дејвис куп се не гледа због једног играча, већ због националног тима. Карењо је у Топ 20 играча света, Рамос Винолас је одмах иза, а Марк Лопез је освојио много трофеја у дублу. Играће без неколико играча, али то је снага шпанског тима, јер имају и друге који могу да одиграју добро", додао је Ђоковић, уз напомену да се играчи противничког тима играју у доброј форми, да су опасни, бележе добре резултате ове сезоне и да су припремљени за захтевне мечеве у Дејвис купу.

Колико домаћи тим поштује ривала најбоље говори податак да су ангажовали леворуког спаринг партнера како би се што боље припремили за меч против Алберта Рамоса Виноласа. Ђоковић, који ће баш против 24. играча света отворити дуел Србија – Шпанија у петак у 15 часова, радио је специјално на томе.

"Он је леворук и такви играчи су врло незгодни због другачијих углова игре и тактичких приступа. Баш због тога јуче и данас тренирао сам са леворуким тенисером да се припремим за тај меч. Надам се да ћу добро почети меч, јер доста тога зависи од старта. Верујем и да ћемо имати подршку пуне дворане, да ћемо направити атмосферу достојну четвртфинала Светског првенства за тенисере", рекао је Ђоковић.

Ноле је додао да се осећа веома добро.

"Претходних дана тренирао сам пуном снагом, као и сви у тиму, јер се трудимо да подигнемо ниво форме и да од сутра дамо максимум на терену. Лакат је у реду, не осећам болове и спреман сам да одиграм меч у петак, а за касније ћемо видети", напоменуо је Ђоковић

Након Ђоковића првог дана на терен ће изаћи и Виктор Троицки, који ће за првог ривала имати Пабла Карења Бусту, најбоље рангираног шпанског играча у овом саставу.

"Карењо Буста је одличан играч, заслужио је да буде међу 20 на свету, јер сјајно игра ове сезоне. Сјајно је почео сезону, играо је полуфинале у Индијан Велсу, и тренутно има најбољи ренкинг у каријери. Нисмо се никада састали, али сам гледао против Јанка Типсаревића и Душана Лајовића и знам шта могу да очекујем од њега. Није баш типичан шпански тенисер, јер више преферира брзу подлогу, односно бетон, игра 'чист' тенис. Надам се да ће све зависити од мене. Уз помоћ публике могу да победим", поручио је Троицки, једини играч који је пријављен за сва три дана.

"Пријављен сам за три меча, али надам се да ће два бити довољна. Што се мене тиче спреман сам и добро се осећам. Снага нашег тима је што имамо много опција да правимо промене. Све је на селектору", навео је Троицки.

Селектор репрезентације Србије Ненад Зимоњић навео је да очекује тешке мечеве

"Као тим играли смо против свих играча из њиховог тима и знамо шта нас очекује. Наша предност може бити то што они немају много искуства играња за репрезентацију, изузев Лопеза. Реч је о квалитетном тиму и очекујем да ће сваки меч бити тежак", навео је селектор-играч Зимоњић.

Он је навео и да су Рамос Винолас и Карењо Буста према резултатима ове сезоне други и четврти тенисер Шпаније, а да је испред само Рафаел Надал, док је трећи Роберто Баутиста Агут.

Сви играчи Србије истакли су да им је посебно драго што ће се меч играти у хали Александар Николић, некадашњем Пиониру, где су сви почели своје каријере.

"Одрастао сам у Пиониру. Ту сам радио кондиционе тренинге, а касније су у истој хали тренираали и Ноле и Виктор и Илија Бозољац, Борис Пашански... То је дворана у којој су многе наше репрезентације играле велике мечеве у разним спортовима. Моје прво сећање на Пионир је меч против Данске, када сам имао 12 година и тада ми се и пробудила жеља да једног дана и сам наступам за своју земљу. Изгубио сам меч против Казахстана, први по повратку тениса у дворану Пионир, али се надам да ћу у суботу успети да то поправим и остварим победу за Србију", рекао је Зимоњић.

И Новака посебне успомене везују за бившу халу Пионир.

"Осим што смо сви ту радили код истог тренера Зорана Грбовића, ја сам у близини те дворане играо и свој први турнир у каријери. Победио ме је баш Виктор, када сам имао осам година, а он девет", рекао је Ђоковић.

Сви играчи Србије позвали су публику да у што већем броју дође у дворану и подржи их у важном дуелу.

"Очекујем велику подршку са трибина, јер су ово ретке прилике да гледају нашу репрезентацију против светских играча. Уједно се захваљујем нашим тенисерима што су увек ту за национални тим, упркос тешком распореду, који је нарочито напоран после олимпијске године", рекао је Зимоњић.

"Увек је посебан осећај када играм у Београду, где имам шансу само у Дејвис купу. Сви ово видимо као велику прилику да будемо заједно, биће прави празник за наш народ", додао је Троицки.

У петак од 15 часова дуел Србија - Шпанија у четвртфиналу Дејвис купа отвориће меч Новак Ђоковић - Алберт Рамос Винолас, а потом ће уследити двобој Виктора Троицког и Пабла Карења Бусте.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар