Примаријус Вале од Италије – слави се јубиларна 350. трка у каријери!

Историја ће у недељу уписати Доктора у анале спорта као најистрајнијег мотоциклисту са највећим бројем наступа на гран при тркама.

Остали спортови 07.04.2017 | 15:15
Примаријус Вале од Италије – слави се јубиларна 350. трка у каријери!
Магија, опсесија и харизма Валентина Росија већ дуго дрма Мото ГП планету. То није више вест, али јесте да ће деветоструки шампион света у Аргентини прославити јубиларни 350. гран при у блиставој каријери!

Рачуна се све! То је јако битно рећи да би се знало како се дошло до ове рачунице. Дакле, наступи у класама 125, 250 и 500 кубика, заједно са Мото ГП класом улазе у Росијеву "скромну" рачуницу.

Будући да је Вале од Италије један од двојице мотоциклиста који су освајали Рио Хондо, не би чудило ни да славље поводом јубилеја за навијаче ВР 46 провинијенције прерасте у прославу победе у Аргентини. Ипак, да не нагађамо, али да још једном подвучемо да 350. професионалних трка за каријеру једног мотоциклисте није никако мала ствар. Можда је баш због тога италијански ас пронашао место и у срцима српских навијача. ВР 46 чета из Србије због њега путује у Брно. То је још само један у низу доказа да еуфорија магичних жутих застава у Мото ГП каравану неће у скорије време јењавати у најлуђем такмичењу на два точка.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар