Надал: Да није било Новака и Роџера...

Шпански тенисер Рафаел Надал покушао да замисли како би тенис изгледао да су Роџер Федерер, Новак Ђоковић и он - играли у "одвојеним ерама" овог спорта. Има предности, али и много мана, "шмекерски" је закључио Рафа.

Тенис 07.04.2017 | 22:50
Надал: Да није било Новака и Роџера...
Роџер Федерер, Рафаел Надал и Новак Ђоковић припадају групи тенисера која је освојила највећи број трофеја - без обзира на то што су практично играли у истој ери.

Од почетка овог миленијума они су подизали чак 44 трофеја са највећих тениских турнира: Федерер је освојио чак 18, Рафаел Надал 14, а Новак Ђоковић 12; о томе колико су страшних мечева одиграли – глупо је и причати.

Међутим, шта би било да су играли у одвојеним ерама? Да нису били ривали?

Рафа Надал је у интервјуу за шпанску "Марку" покушао да понуди одговор на ово питање, а без обзира што се на крају крајева чини "дипломатски", иза њега се крије велика истина.

"Има и добрих и лоших ствари када са таквим тенисерима играш у истој ери", почео је он и појаснио:

"Био сам дуго светски број два иако сам имао велики број бодова - и у многим другим ерама бих био на првој позицији АТП листе. То је лоша ствар... Међутим, добра ствар је што сам развио два сјајна ривалства са Федерером и Ђоковићем. Осећам се срећно јер смо уживали у томе и то је нешто што је изнад интереса тениса", одговорио је "шмекерски" Рафаел Надал.

Најбољи шпански тенисер, који неће учествовати у Дејвис купу у ком његова репрезентација гостује Србији у хали "Александар Николић", истакао да је у "његово време" било више млађих на АТП "туру".

Од нове генерације нарочито поштује Ника Кирјоса и Александра Зверева.

Он ће у јуну прославити 31. рођендан, на шта каже "нажалост, тако је".

"Ако ми тело издржи - надам се да ћу играти тенис још неколико година", констатовао је Рафа.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар