Надал: Видели смо с Новаком шта доноси тридесета!

Шпански тенисер Рафаел Надал покушао је да објасни које су то добре и лоше страни бити део велике тројке са Роџером Федеререом и Новак Ђоковић.

Тенис 07.04.2017 | 19:40
Надал: Видели смо с Новаком шта доноси тридесета!
Рафа, Роџер и Новак су у последњој деценији освојили су све што се може освојити.

Надал је у изјави за шпанску Марку покушао је да објасни шта би се десило да су играли у одвојеним ерама и да нису били ривали.

“Има и добрих и лоших ствари када са таквим тенисерима играш у истој ери. Био сам дуго светски број два иако сам имао велики број бодова - и у многим другим ерама бих био на првој позицији АТП листе. То је лоша ствар. Добра ствар је што сам развио два сјајна ривалства са Федерером и Ђоковићем. Осећам се срећно јер смо уживали у томе и то је нешто што је изнад интереса тениса", одговорио Надал.

Пети тенисер света истакао је да је у његово време било много млађих на АТП туру него данас.

“Када сам ја почињао, ту су били Ђоковић, Мари, Федерер, Хјуит и били смо млади. У последње време нема нових млађих генерација. Данас играчи путују са фзијатрима, фитнес тренерима и то им помаже да продуже своју каријеру“.

Шпанац ће у јуну напунити 31 годину.

“Већини играча опадне ниво игре после 30. Видели смо то код Новака Ђоковића. Ако ми тело издржи - надам се да ћу играти тенис још неколико година", закључио је Рафа.

Заједно су освојили 44 трофеја са највећих тениских турнира: Федерер је освојио чак 18, Рафаел Надал 14, а Новак Ђоковић 12.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар