Чарлстон: Јелена без шансе против Саманте!

Јелена Јанковић елиминисана је у другом колу у Чарлстону од Саманте Стосур – 6:1, 6:3.

Тенис 05.04.2017 | 09:45
Чарлстон: Јелена без шансе против Саманте!
Аустралијанка је била поприлично убедљива против најбоље српске играчице, а до вођства у сетовима стигла је за свега 24 минута игре, уз два брејка.

Други део меча био је нешто неизвеснији, Јелена је успела да сачува свој сервис на старту и у четвртом гему по први пут одузме сервис противници (3:1), али је онда тотално пала и Саманта је рутински стигла до преокрета и тријумфа.

Јелена Јанковић стигла је до другог кола на турниру у Чарлстону, а Александра Крунић одиграла је један меч у главном жребу, након чега су обе спаковале кофере.

Крунићева је после успешно одрађених квалификација изборила место међу 56 играчица, али је то било све.

Она је већ у првом колу у глваном жребу налетела на 11. носиоца, Мирјану Лучић Барони, која игра веома добро ове сезоне, па је претрпела пораз.

Српска тенисерка, која је после победе у квалификацијама примила озбиљне претње путем друштвених мрежа, успела је да се сконцентрише на терен и пружи јак отпор 23. играчици са WТА листи, али је елиминисана после три сета - 6:1, 4:6, 6:3.

Ни Јелена Јанковић није се много наиграла на турниру у Чарлстону, на којем је током каријере имала доста успеха.

Џеј Џеј, која је 2007. освојила титулу у америчком граду, а 2013. играла финале, поражена је у другој рунди. Она је после убедљивог тријумфа над Рускињом Екатерином Александровом (6:0, 6:4), у наредној рунди глатко поражена од Саманте Стосур - 6:1, 6:3, након 74 минута игре.

Јелена Јанковић тако је наставила са слабим резултатима ове сезоне. Она је у 2017. учествовала на укупно девет турнира, а на шест је завршила такмичење већ у првом колу, рачунајући и турнир у Дохи, на којем је морала да игра квалификације.

Осим у Чарлстону, и у Индијан Велсу је стигла до другог кола, док је на Аустралијан Опену, једином одиграном гренд слему, направила најбољи резултат - елиминисана је у трећој рунди од Светлане Кузњецове у три сета (6:4, 5:7, 9:7).

Турнир у Чарлстону игра се за наградни фонд од 710.900 долара.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар