Аривабене је изнудио тишину: Још не размишљајте о новим уговорима!

Фетел ће се пржити на клацкалици између Ферарија и Мерцедеса, а Кими ће можда окачити кацигу о клин пре него што му шеф понуди нови циркузантски уговор.

Остали спортови 13.04.2017 | 14:45
Аривабене је изнудио тишину: Још не размишљајте о новим уговорима!
Маурицио Аривабене неће печатиране фаворите у својим редовима. Он децидирано одбија да се на тему нових уговора за актуелне такмичаре у екипи разговара. Фераријев двојац ће за ту част морати да се доказује на пистама.

Тренутно, Себастиан Фетел и Кими Рајконен имају важеће уговоре са Скудеријом до краја ове такмичарске сезоне. Победник прве трке у Аустралији већ неколико пута је повезиван са преласком у Мерецдес АМГ Петронас. Тај трансфер ће се десити једино ако тим из Маранела не пронађе заједнички интерес са немачким возачем, а Тото Волф одлучи даВалтери Ботас није задовољио критеријуме у тандему са Луисом Хамилтоном.

“Прича о новим уговорима овога тренутка је веома тешка тема. То би само узнемирило наше возаче. Желим да их видим срећне током сезоне, јер ако је тако онда значи да је наш болид брз”, рекао је Маурицио Аривабене кога вероватно изједа и сазнање о коме се гласно ћути. Наиме, Кими Рајконен би на крају ове сезоне могао да прекине каријеру, окачи кацигу о килн и оде путем којим је отишао Нико Розберг. Опција која се спомиње за Финца је пензија.

У случају да се Рајконен пензионише тренутно најдоступније решење би био Антонио Ђовинаци. Он сада стажира у Зауберу, па се на крилима зле среће Паскала Верлајна нашао на старту друге трке у сезони Формуле 1, у Кини, али се није прославио, јер је испао већ у раној фази трке.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар