Зимоњић: Било би добро да је дошао Надал!

Селектор српских тенисера Ненад Зимоњић рекао је да би био велики успех да по ступању на ту функцију одмах освоји Дејвис куп.

Тенис 06.04.2017 | 13:15
Зимоњић: Било би добро да је дошао Надал!
"Био би почетак из снова, да ступањем на позицију селектора опет освојимо Дејвис куп. То би био стварно велики успех и нешто што је мало њих успело у историји тениса. Ови момци и ја смо поносни што представљамо своју земљу", рекао је Зимоњић новинарима у Београду.

Србија ће предвођена другим тенисером Новаком Ђоковићем, као и Зимоњићем, Виктором Троицким и Душаном Лајовићем играти против Шпаније у четвртфиналу Дејвис купа.

Зимоњић је захвалио играчима што су се одазвали позиву.

"Није нимало лако, напорно је, пуно је одсуствовања од куће, најближих, породице и пријатеља. Велика су очекивања, велике жеље у професионалним каријерама", казао је Зимоњић.

Он је рекао да се екипа радује дуелу са Шпанијом и победи пред својим навијачима и истакао да му је жао што неће играти Рафаел Надал.

"Било би добро да је дошао, да га људи овде гледају уживо и осете искуство. Шпанија има тако јаке играче да практично није битно ко ће доћи. Биће екстремно тешко. Биће добар викенд и лепи мечеви", навео је селектор Србије.

Он је рекао да му је посебно драго због тога што ће играти Ђоковић, јер публика у Србији нема много прилика да уживо гледа врхунски тенис.

"Почетак сезоне није био сјајан ни за кога од нас. Новак је почео веома добро, али навикли смо од њега на невероватне резултате, што је много тешко. Дејвис куп је идеална недеља да се подигне ниво свих нас, да уз победу у сваком мечу стекне ново самопоуздање које ће бити од велике користи за остатак сезоне", рекао је Зимоњић.

Он је додао да је екипи веома жао што у њој није Јанко Типсаревић, који има проблема са задном ложом и који је одлучио да постепено подиже ниво игре, како би се спремио за остатак сезоне.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар