Почела истрага против Ивице Тодорића?

Хрватска полиција почела је истрагу у вези са неправилностима у пословању концерна "Агрокор" чији је власник Ивица Тодорић, тврди недјељник "Национал".

Регион 04.04.2017 | 13:05
Почела истрага против Ивице Тодорића?
"Полицију занима да ли је било неправилности у пословању, како је до тога дошло и да ли су постојали и неки спољни фактори који су то омогућили", наводи овај недјељник и додаје да се поједини чланови породице Тодорић већ распитују за адвокатске услуге.

У "Агрокору" кажу да сам Тодорић нема чега да се плаши и да није размишљао о бјекству из Хрватске.

Пореска управа Хрватске блокирала је у петак, 31. марта, рачуне концерна "Агрокор", те компанија "Ледо", "Тисак", ПИК "Врбовец" и "Беље" .

"Агрокор" има проблем са ликвидношћу због нагомиланих дугова у износу од шест милијарди евра, од којих највећи дио доспијева на наплату 2020. године. Овај концерн сву добит већ троши само на отплату камата.

Улогу лидера у тражењу рјешења преузела је Сбербанка, која држи више од половине дуга "Агрокора". Руска ВТБ банка је, уз Сбербанку, један од највећих повјерилаца "Агрокора".

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

судија

04.04.2017 11:17

Овако раде тајкуни и код насГраде виле .купују острва.ђипове јахте..................а народ ђаба ради И кад све пропадне људи на улици .добављачи без лове без пара и наравно њихови запослени а њему све оста???'На западу му би се блокирала имаовина до 4 кољена да измире дуговања и он би на крају под мост са породицома.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

04.04.2017 15:05

А сто гласате за њих ако вам не одговара ста раде?

Name

Правна држава

04.04.2017 11:18

Хрватска није правна држава по питању ратних злоћина али што се тиче борбе против корупције и криминала ту се доста ради.Можда ће утврдити да Тодорићи и није крив али је чињеница да се нешто ради.У Републици Српској И БиХ тајкуни су апсолутно заштићени.Случај Пандора гдје ће од страначких кадрова одговарати само бивши директор Кемал Чаушевић,пред правосуђем Републике Српске нити један случај осим случаја Медицинска електроника гдје су осуђени Миле Радишић,Жељо Каталина и Драган Церовац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Карадоз

04.04.2017 11:22

Иди бјези постен цовјек, све са својих десет престију... по систему прије рата имао тезгу на пијаци па поцео да се развија

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоол

04.04.2017 12:10

Није проблем Тодорић.Проблем су људи које је финанцирао да му дозволе ово сто је урадио од којих је један актуални министар у влади а на то мјесто прешао из његове фирме.Клупко је дугачко а цар је го већ одавно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ха ха ха

04.04.2017 15:18

Сад су се сјетили да испитују, накпн 20 година, и то кад је све пропало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛИЛА

04.04.2017 15:50

Ови су почели одмах да испитују, код нас у РС се нису ни сјетили 20 година. Док се сјете ми смо позобали.

Name

Ало ало

04.04.2017 16:23

А кад це испитивати засто су пропале сва велика предузеца у друственој својини. За сто година? Ко це за њих одговарати? или це се увијек сматрати да је то морало бити унистено?

Name

МАРШАЛ ГРУПА

04.04.2017 16:54

Са Руском Маршал Групом ко има посла овако заврши!!! Надам се да ће и Додика овако уништити,Додик је захваљујући Маршал Групи добио изборе!!! Лактаска џукела и не зна са ким се уватио у коло,мислио дрипац да ће га спасити од кривичне одговорности,а и Тодорицу су обећали миран живот али се изјалови!!!

ОДГОВОРИТЕ