Фанђо, Сена, Шумахер… Ко улази у ФИА Кућу славних?!

Нићи ће чак две Куће славних октанских спортиста. Једна ће бити у Паризу, а друга у Женеви!

Остали спортови 06.04.2017 | 15:45
Фанђо, Сена, Шумахер… Ко улази у ФИА Кућу славних?!
Заиста је ауто-мото спорт дубока река по којој су газили многи великани на два и четири точка. Зато је заиста чудно да нико до данас није направио Кућу славних спортиста ове феле! Жан Тод, председник Светске аутомобилистичке федерације ФИА је решио и то да промени. Направиће не једну него чак две.

“У децембру ћемо отворити ФИА Кућу славних. То је нешто на чему смо убрзано радили већ две или три године. Имаћемо једну Кућу славних у Паризу и једну у Женеви. Када видите који људи ће се наћи у њима, и да су неки од неки од њих нажалост нису више међу нама, све ће вам постати фасцинантно“, рекао је Жан Тод који такође и Ф1 до 2021. враћа изворним моторима, односно коренима који ће овај спорт поново вратити у срце навијача.

Рецимо на крају да само Мото ГП додељује признање за заслуге након што истакнути такмичари заврше каријеру. Истао тако, Дајмлер већ годинама брижљиво негује традицију својих Сребрних стрела у посебној музејској секцији, баш као што то чини Скудерија у Маранелу. Кућа славних ће зато бити сјајно место да се сви великани окупе на једном месту и прикажу у светлу које заслужују. Ајртон Сена, Хуан Мануел Фанђо, Новулари,Браунхич али и живе легенде као што је то Михаел Шумахер, Ален Прост и Ники Лауда свакако ће наћи заслужен простор у Кући славних која је фалила октанским спортовима.

Извор: моззартспорт

Фото: Даимлер медиа

Коментари / 0

Оставите коментар