''Вучић побједник, Бели звијезда''

Медији у региону предвиђају, позивајући се на анкете спроведене током изборне кампање, да ће на предсједничким изборима у Србији побиједити актуелни премијер Александар Вучић, а титулу "највеће звијезде" додијелили су Луки Максимовићу, познатијем као Љубиша Прелетачевић Бели.

Регион 02.04.2017 | 13:01
''Вучић побједник, Бели звијезда''
Већина медија у региону пренијела је хрватску агенцију Хина, која наводи да владајућа коалиција на челу са СНС очекује побједу свог кандидата већ у првом кругу, с обзиром на то да посљедња истраживања јавног мњења показују да би за Вучића могло да гласа више од 50, а до 56,2 одсто од укупно 6,7 милиона бирача. 

Хрватска агенција наглашава да овогодишње изборе карактерише и чињеница да је Вучић својом кандидатуром "послао у пензију" актуелног шефа државе Томислава Николића који је, како наводи, остао без подршке унутар СНС. 

Међу 10 Вучићевих противкандидата, наглашава Хина, је и његов "политички ментор" и вођа радикала Војислав Шешељ, којем анкете дају пет до осам одсто гласова. 

Као највеће изненађење и медијски најакрактивнијег предсједничког кандидата хрватска агенција види Луку Максимовића, алијас Љубишу Прелетачевића Белог, којег су досадашње анкете смјештале између другог и трећег мјеста с рејтинзима између 10 и 11, све до 14 одсто, али наводе да истраживања уочи почетка изборне тишине показују тенденцију пада.

"Један од Вучићевих најжешћих противника је донедавни омбудсман Саша Јанковић, који ужива сразмјерно велику популарност у претежном дијелу интелектуалне јавности и међу поборницима цивилног друштва", наводи агенција. 

Хина истиче да Јанковићу анкете предвиђају 12 одсто подршке уз статистичку грешку од приближно два одсто, Бели је на трећем мјесту са 10 до 11 одсто, док Јеремић може да рачуна на седам до осам одсто гласова, а Шешељ је испод њега. 

Медији у региону осврнули су се и на предсједничку кампању за коју Хина наводи, позивајући се на "многе оцјене", да је била "изузетно груба и прљава", док Клиx.ба оцењује да су је обиљежиле "тешке оптужбе, сузе, исмијавање, занимљиви промотивни спотови... 

Хина наводи и да су Јанковић и Јеремић упутили критике ЕУ тврдећи да "игнорише Вучићеву недемократску политику код куће ради одржавања мира на Балкану".

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Страсно

02.04.2017 20:45

Еј србијо ста си доцекала. Од такве историје српских великана сто изроди да ти је сад кандидат један прелетацевиц.цуј прелетацевиц .па људи моји гдје иде све ово.цовјек се спрда он је за великог брата каква политика да бог сацува.али цим су такви у позицији да могу испливат на поврсину зна се и какво је стање у дрзави. Ста би било да устане цар дусан силни .вратио би се у гроб истог момента

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.04.2017 06:22

Види се какав менталитет имас док спомињес Цара Дусана, ти си залуто цовјеце.