Федерер: Очекивао сам Кирјосове трикове!

Роџер Федерер играће друго мастерс финале у року од неколико недеља, након титуле на Индијан Велсу, има шансу да опет освоји и Мајами.

Тенис 01.04.2017 | 21:45
Федерер: Очекивао сам Кирјосове трикове!
Швајцарац је надиграо Ника Кирјоса 2-1 у полуфиналу на Флориди, где га у борби за трофеј очекује стари познаник Рафаел Надал.

"Очекивао сам трик ударце и сличне ствари од њега. Био бих изненађен да није то радио или бар покушавао. Мени је било важно да такође играм своју игру. Да он осети како ја желим да иде меч", рекао је Федерер.

Дуел са Аустралијанцем је трајао три сата, играли су три тај-брејка, као и у претходном окршају који је припао Кирјосу, али Федерер није деловао као 35-годишњак.

"Осећао сам се добро, јер не игра се често меч у три тај-брејка. Лепа победа. Увек је узбудљиво добијати сетове у тај-брејковима", рекао је Швајцарац.

Кирјос игра одлично ове године, два пута је у низу победио Новака Ђоковића, али се о њему и даље више прича као о лошем дечку тениса, него као о будућности ове игре.

"Федерер је очигледно миљеник публике где год да игра. Али мислим да сам добро одговорио, борио сам се. Ја сам емотиван човек. Имам доста успона и падова, као ролеркостер. Мислим да је публика уживала. Али нећу се изненадити ако кажу нешто лоше о мени", рекао је Аустралијанац.

Он је својим грешкама омогућио Швајцарцу да добије први сет, док је у другом преокренуо после меч лопте за ривала.

"Осећам да расте мој ниво игре. Тренутно сам конкурентан у сваком поену, то прави разлику. Његов сервис и први ударац су вероватно најбољи на АТП туру. Играо сам против сва четири најбоља играча на свету, а његови први ударци су тежи него било чији други. Осећаш да правиш ритерн, а он је већ на лопти и шаље винер. Сјајан је", закључио је Кирјос.

Федерер и Надал ће се састати у недељу од 19 часова, 37. пут у каријери, на месту где су имали први обрачун пре 13 година.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар