Мото ГП - Кевин Шванц из искуства: Вини је паметан и зна посао!

Бивши шампион из 1993. године у категорији 500 кубика мисли да би Маверик Вињалес могао мудро да искористи Јамахине адуте.

Остали спортови 05.04.2017 | 14:15
Мото ГП - Кевин Шванц из искуства: Вини је паметан и зна посао!
Речи бившег мотоциклистичког шампиона из 1993, Кевина Шванца не би требало схватати површно и без основа када је реч о току и могућем исходу Мото ГП првенства. Он тврди да Маверик Вињалес тачно зна који је његов положај, и да без тензије може да искористити све адуте у борби са далеко популарнијим противницима.

“Маверик је порилично паметан и сматрам да ће га тим сваког викенда подржавати, јер је свака трка битна за шампионат. Они ће му дати шансу  да покаже свој максимум на свакој тој трци. Сигурно му неће рећи да излази на стазукако би се борио за девету или десету позицију… Тражиће од њега да се бори за победе. Све док има свог ментора, мислим да ће имати добре резултате”, изјавио је некада веома популарни Кевин Шванц и направио извесно поређење њега и Марка Маркеза.

“Он има 22 године, док Марк има 24, а обојица су Шпанци. Њихово ривалство може да траје од шест до осам година. Ако успеју да то ривалство пребаце и на борбу са осталим јаким мотоциклистима, онда ћемо добити управо оно што је спорту потребно” закључио је Шванцпричу која би са спортског аспекта била савршен Мото ГП план за још интересантнију будућност такмичења.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар