ЕУ укорла власти Косова?

ЕУ захтева од надлежних власти на Косову да омогуће услове за све грађане који то желе да присуствују овим окупљањима.

Регион 29.03.2017 | 12:58
ЕУ укорла власти Косова?
ЕУ захтева од власти на Косову да свима који то желе омогуће присуство на данашњим митинзима на северу Косова, саопштила је портпаролка Европске комисије Маја Коцијанчић.

Она је навела да је ЕУ упозната са информацијама о блокадама путева које спречавају грађане да данас присуствују митинзима на северу Косова.

– ЕУ захтева од надлежних власти на Косову да омогуће услове за све грађане који то желе да присуствују овим окупљањима -наглашава се у саопштењу портпаролке Европске комисије издатом у Бриселу.

Истакла је да ЕУ пажљиво прати дешавања на северу Косова, која су у вези са посетама српских политичара пред председничке изборе у Србији заказане за недељу.

– Поздрављамо такве посете, организоване у оквирима договора постигнутих у дијалогу. Истовремено, жалимо због посета које су била планиране у оквирима ових споразума, али које се нису догодиле – поручила је Коцијанчић.

Поводом организације избора за председника Србије на територији Косова, из Брислела најављују да ће ОЕБС имати мандат да олакша прикупљање гласова на основу праксе која је успостављена током претходних сличних дешавања, а све у складу са одговарајућим споразимима постигнутим у оквиру дијалога Београда и Приштине.

(телеграф.рс)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Напријед

29.03.2017 11:10

Благо, благо, врло благо, да су ово Срби урадили вец би били бомбардовани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

милосевиц

29.03.2017 11:27

Ста сте ви Срби урадили на Балкану, добро сте прошли ....

Name

@милосевиц

30.03.2017 11:10

Нисмо ми, ти си нас тјеро Милосевицу!

Name

Ре милошевић

29.03.2017 12:30

Ништа, шта ћемо тек урадити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фоки

29.03.2017 18:11

Сì мало морген

ОДГОВОРИТЕ