Туристичка понуда Србије хит у Кини

Србија је прва земља Централне и Источне Европе са безвизним режимом за кинеске туристе, што је изазвало веома позитивну реакцију и привукло преко 100 организатора путовања и представника кинеске привреде на радионицу Туристичке организације Србије (ТОС) данас у Пекингу.

Србија 28.03.2017 | 17:50
Туристичка понуда Србије хит у Кини
Пре почетка радионице, директорка ТОС-а Марија Лабовић представила је Србију као дестинацију, а њено излагање је изазвало велико интересовање значајних кинеских медија са милионским тиражима, као што су Глобал Тимес, Цхина Даилy и Травелер Магазине, који су с њом направили интервјуе, саопштено је из ТОС-а.

Лабовић је такође имала интервју за кинеску националну телевизију ЦЦТВ, која је уједно снимила цео догађај. Од кад је Србија укинула визе за туристе из Кине, укупан пораст броја кинеских туриста је 102 одсто у односу на исти период прошле године. Након успешне радионице, ТОС ће представити и промовисати туризам Србије на великом туристичком сајму “ЦОТТМ“ (Цхина Оутбоунд Травел&Тоурисм Маркет) у Пекингу, који ће се одржати од 29. до 31. марта 2017. године.

На заједничком штанду ТОС-а са Националном туристичком организацијом Црне Горе, под заједничким слоганом "Wилд Соул оф Еуропе"“, представиће се и Туристичка организација Војводине, Атомска Бања, као и агенције из Србије, Вивалди Гроуп, ЕуроЈет, Магелан, Р Тоурс и Глоб Метрополитен тоурс, наводи се у саопштењу.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар