Мајке прекидају штрајк глађу

Мајке које су кориснице накнада за троје и више деце одлучиле су да прекину штрајк глађу, али ће наставити протесте испред зграде Скупштине Црне Горе, рекла је чланица Координационог тима протеста Жељка Савковић.

Регион 25.03.2017 | 09:13
Мајке прекидају штрајк глађу
Она је синоћ казала да ће "Булевар Светог Петра Цетињског и даље држати слободном територијом" јер не одустају, преноси Радио-телевизија Црне Горе.

Она је позвала и друге суграђанке да им се придруже на мирним протестима.

"Ко сруши макар једно стакло на некој институцији, срушио је све мајке у Црној Гори. Промене се морају десити мирно и демократски", поручила је Савковић.

Више од хиљаду грађана окупило се јуче на протесту представница мајки с троје и више деце које су испред парламента дочекале одлуку Уставног суда о смањењу накнада.

Уставни суд је одлучио да су измене Закона о социјалној и дечјој заштити у складу су са Уставом. Координациони одбор протеста тренутно разматра даље кораке.

Накнаде су смањене са 336 на 264, односно са 192 на 144 евра, због чега њихове кориснице протестују од 2. марта испред црногорског парламента, а неке од њих скоро 10 дана штрајкују глађу.

Представнице мајки јуче су послале писмо у којем траже подршку за испуњење својих захтева на адресе 14 амбасада у Црној Гори.

"Молимо да дигнете ваш родитељски глас и покажете солидарност с нама", наводи се у писму.

Извор: Агенције

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Карадоз

25.03.2017 08:58

Постоји несто сто се зове планирање породице. Видис своју ситуацију па знас колико дјеце мозес на нормалан нацин извести на пут. Онај ко мисли правит дјецу а да му их дрзава храни грдно гријеси.. то нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@ карађоз

25.03.2017 15:10

У праву си само има нештоДржава им је дала и они су родили уздајучи се у то и сада преварениТребали су донијети закон за будучност а свима што су родили оставити то.

ОДГОВОРИТЕ