ЕЛ: Каталонска војска је разбијена, Звезди је потребан сигуран марш ка четвртфиналу!

Црвено-бели у Блауграни јуре вероватно кључни брејк за пласман у наредну фазу такимчења.

Кошарка 24.03.2017 | 18:45
ЕЛ: Каталонска војска је разбијена, Звезди је потребан сигуран марш ка четвртфиналу!
Време је да Барселона падне на њеном терену! Јер боље прилике од ове вечерашње готово да више неће бити. Кошаркаши Црвене звезде ће у Блауграни (21.00, ТВ Спортклуб) покушати да остваре још један велики европски скалп и себе доведу надомак пласмана у четвртфинале Евролиге. Ситуација за рушење славног каталонског клуба никада није била повољнија, с обзиром Барцокасов тим ове сезоне личи на разбијену војску, одавно је изгубио све шансе за пролаз и једино што му је простало јесте да покуша да сачува понос. Ипак, наспрам себе ће имати тим који је пре само два дана испустио из шака моћни Олимпијакос, али је још једном показао да за њега не постоји прејак противник.

Српски шампион је још крајем октобра прошле године показао да има решење за овог ривала, којег је без већих проблема срушио у Београдској арени. Тада је на програму било тек треће коло елитног такмичења, али су проблеми са повредама увелико дрмалиБарцокасов тим и нису га напустили током читаве сезоне.

Муке са састављањем тима главни су разлог ужасног учинка Барселоне у овој сезони (10 победа - 17 пораза), јер екипа никако није успела да ухвати жељени такмичарски ритам, што су противници редом користили, а то би могао да учини и састав Дејана Радоњића.

Звезда је против Олимпијакоса доживела велико емотивно и физичко пражњење, док је са друге стране Барселону додатно дотукао убедљив пораз од Реал Мадрида, трећи узастопни од великог ривала у овој сезони. Незадовољство међу домаћом публиком је изузетно велико, па би Барселони додатан проблем могли да направе управо њени навијачи уколико лоше отвори меч.

„Свака утакмица је тешка, потрошили смо доста енергије против Реал Мадрида. Морамо да се провикнемо на ситуацију и пробамо да играмо нашу игру. Морамо да наставимо даље, можемо да научимо на лекцији против Реала. Звезда је сјајан тим, морамо да одиграмо добру утакмицу, за наш понос“, рекао је Јоргос Барцокас, коме ће додатан проблем вечерас представљати изостанак суспендованог Анта Томића.

То ће у многоме олакшати посао Звездиним високим играчима, а пре свих првом центруОгњену Кузмићу, који би могао да успостави апсолутну доминацију под обручима и поведе свој тим до још једног евролигашког славља.

„После исцрпљујућег меча са Олимпијакосом, следи нам нови тежак дуел са Барселоном. Морам да се осврнем на претходни меч који био изузетни захтеван за тим. Имали смо мало времена да се спремимо на најбољи могући начин, и поред чињенице да смо један велики део тог времена провесли у путу ка Барселони. Домаћи тим, који нас очекује, има велики квалитет, одличне играче, али је чињеница и да су имали пуно проблема са повредама. Покушаћемо да се што боље припремимо и одиграмо добар меч у Барселони“, рекао јеДејан Радоњић.

Барселона је седам од окупно 10 победа остварила на свом терену, док Црвена звезда има шест победа на страни и нимало није наивна када дође на ноге ривалу. Ипак, остаје да се се види како ће се гости носити са императивом у овом мечу, док ће наспрам себе имати ривала који је такмичарски потпуно растерећен. Црвено-белима је победу у првој утакмици, вероватно најбољом партијом у сезони, донео Марко Гудурић, који је у последње време стабилизовао форму и могао би да буде један од кључних фактора и у вечерашњем окршају.

Српски шампион ће жестоком одбраном покушати да наметне свој ритам игре, али ће много тога зависити и од критеријума који буде наметнула судијска тројка. Правду ће овога пута на паркету делити Христодулу из Грчке, Пастусјак из Пољске и Силва из Португалије.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар