Мајами: Раонић лако зауставио Троицког!

Виктор Троицки завршио је учешће на Мастерсу у Мајамију поразом у другом колу од Милоша Раонића у два сета – 6:4, 7:5.  Троицки "скупо продао кожу" Раонићу! У мечу који је прекидала киша наш тенисер губио је кључне поене у завршницама оба сета.

Тенис 24.03.2017 | 18:15
Мајами: Раонић лако зауставио Троицког!
Био је ово пети међусобни дуел Србина и Канађанина, а момак родом из Подгорице сада води 4:1 у победама..

Почетак меча донео нам је изједначену и сигурну игру на обе стране, али је Раонић искористио први пад у игри Троицког и стигао до брејка – који је недуго затим претворио и у предност у сетовима.

После сигурног гема Виктора на старту другог дела игре киша је прекинула меч, али је он настављен после нешто мање од пола часа паузе.

Наставило се у истом ритму, а поново је Милош први успео да ривалу одузме сервис. Ипак, Виктор је овога пута успео да узврати и уведе сет у неизвесну завршницу.

Међутим, поново је дошло до необјашњивог пада, када је Троицки испустио предност од 40:0, а Раонић још једном није пропустио прилику да то казни и упише тријумф.

Раонић ће у наредној рунди играти са победником меча Миша Зверев – Џеред Доналдсон.

Троицки је био последњи представник Србије на Мастерсу на Флориди, пошто Новак Ђоковић због повреде не брани титулу, док су Јелена Јанковић и Душан Лајовић такође елиминисани.

После преокрета у 1. колу Мастерса у Мајамију и прве победе после три везана пораза у Ротердаму, Дубаију и Индијан Велсу, наш тенисер Виктор Троицки имао је тежак, тежак задатак.

Није успео да направи изненађење, али је "скупо продао кожу" (3) Милошу Раонићу.

Бољом игром у завршницама оба сета, Канађнин црногорског порекла изборио је пласман у Ки Бискејну, где је овог петка предвече по нашем времену кратко падала и киша, па је дуел био прекинут почетком другог сета - 3:6, 5:7.

Раонић ће, након треће победе у четири меча са Београђанином, сачекати исход меча (28) Миша Зверев - (Q) Џаред Доналдсон, како би сазнао име наредног противника на последњем Мастерс турниру на бетону пре преласка на шљаку - Монте Карло, Мадрид, Рим.

Троицки је пласманом у друго коло зарадио 22.325 долара и одбранио 25 АТП поена. Мастерс у Мајамију игра се за наградни фонд од 6.993.450 долара.

Пету годину заредом Троицки испада у другом колу Мастерса у Мајамију где је најбољи резултат забележио 2009. године, када се пласирао у осмину финала и тамо доживео пораз од Ендија Мареја 1:6, 0:6.

Раонићу је ово био први меч после 25. фебруара и полуфинала турнира у Делреј бичу, у којем је поред победе "зарадио" и повреду, па наредног дана није могао да наступи у борби за трофеј против Џека Сока.

Пре Делреј бича, Канађанин је играо четвртфинале Аустралијан опена где га је декласирао Рафаел Надал у три сета.

У уводна два гема готово да није било узбуђења – Раонић се уписао без изгубљеног поена, да би потом Троицки ривалу препустио свега један, за изједначење – 1:1.

После нова два поприлично рутинска гема на обе стране, уследила је прва шанса да неко стигне до предности. Виктор је узео прва два поена и из свега на крају створио једну брејк лопту. Међутим, одиграо је брзоплето, пославши форхенд у аут, па је Милош тек после петог дјуса успео да сачува свој сервис – 2:3.

Брзо смо се вратили у ритам са почетка сусрета, после краће драме, пошто су наредна два гема укупно трајала нешто више од минут – 3:4.

Нажалост, таман када се чинило да Троицки може да предности или да ћемо гледати неизвесну завршницу, потпуно је закао бекхенд нашем играчу, па Раонић без већих проблема долази до брејка, а недуго затим то рутински претвара у вођство у сетовима – 4:6.

Виктор је други сет отворио сигурним сервисима за вођство, али је убрзо почела киша, која је претила од самог старта из тамних облака, па је меч прекинут.

После нешто мање од пола часа борба је настављена, али промене на терену није било. Милош још једном користи пад у игри противника и још једном му одузима сервис – 2:3.

Средином другог сета дошло је и до пада у игри Раонића, што овога пута Троицки савршено користи, Са три узастопна поена преокреће са 30:0 на 30:40, а Канађанин онда шаље лоптицу у мрежу за повратак нашег играча – 3:3.

Виктор се у потпуноси разиграо после враћеног брејка, Раонић је с друге стране наставио да сервира у свом стилу, веома добро, па је убрзо на семору резултат поново био изједначен – 5:5.

Све је указивало на то да ћемо гледати тај-брејк, пошто је Троицки експресно дошао до 40.0, али је онда уследио нови невероватан пад. Као и два пута раније, Раонић то сурово кажњава и стиже у прилику да поново својим сервисима дође до сета, односно тријумфа – 5:6.

Иако је Виктор имао прилику да се још једном врати, лош дропшот га је коштао шансе, а Милош завршио посао – 5:7.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар