Џикић: Најава мајсторице је вјера у добар рад!

Партизан у суботу од 20 часова дочекује Цедевиту у реванш утакмици полуфинала плеј-офа АБА лиге. Луковићев наступ неизвестан. Тренер Партизана Александар Џикић рекао је да очекује "тврду" утакмицу сутра против Цедевите у реванш мечу полуфинала плеј-офа Јадранске лиге.

Кошарка 24.03.2017 | 19:45
Џикић: Најава мајсторице је вјера у добар рад!
"Очекујемо тврду утакмицу, каква и треба да буде у полуфиналу АБА лиге. Надам се да ће дворана да буде пуна. Имаћемо подршку наших навијача и надам се да ћемо изборити резултат. Има ситних проблема са повредама, као и увек, али не бих да причам више о томе", рекао је Џикић новинарима у Београду.

Цедевита је у првој утакмици победила 83:76 и тако повела са 1:0 у серији која се игра на две победе.

"Генерално, првих пар дана смо се скупљали. Најбоље тренирају они који не играју, али то је тако. Као и за прошлу утакмицу, Урош Луковић је под знаком питања. Он је и прошлу утакмицу почео, иако сам ја у Загребу рекао да не знамо да ли ће играти. Пробао је и није 'преживео' тај старт. Сад да видимо да ли ће се опоравити", рекао је Џикић.

Партизан је у првом полувремену прве утакмице губио двоцифреном разликом, у другом је стигао предност и имао је прилику да преокрене, али је није искористио. Џикић се није сложио са констатацијом новинара да приступ није био добар у првом полувремену.

"Не ради се о приступу. Ради се делимично о концентрацији и о томе да смо промашили отворене шутеве. Мислим да није било, за овај ниво кошарке, неких других уједначености. Не мењају се ствари у три дана. Нико не научи да игра или не игра кошару или води свој тим у три дана. Реално, ми смо направили те отворене шутеве и играчи који спадају у наше најбоље шутере су промашили. Ја ништа више од њих не тражим. Моје мишљење о другом полувремену јесте да смо само погодили у другом полувремену, исекли ту њихову предност", рекао је Џикић.

Тренер је после прве утакмице рекао да ће се екипа вратити у Загреб на мајсторицу.

"Најава мајсторице је просто моја вера у то да радимо онако како најбоље знамо. Мислим да је у односу на целу сезону можда за оба тима најисправније да се у трећој утакмици одлучи о финалисти АБА лиге. Ми смо ове године реално дуго били на другој позицији и на крају смо то сами упрскали и то је то. Надам се да ћемо играти боље и концентрисаније у суботу", рекао је Џикић.

Стефан Бирчевић је казао да се нада да ће тим сутра током целе утакмице играти као у другом полувремену прве.

"Припремили смо добру утакмицу. Неки рецепт је тих других 20 минута које смо приказали у Загребу. Треба овде да буде присутан свих 40 минута. Сигуран сам да ћемо имати изванредну подршку са трибина. Навијачи су нам шести играч. Кад имамо такве навијаче, немогуће је да не одиграмо максимално, колико је до нас. Сви бисмо волели да се вратимо у Загреб и да у трећој утакмици одлучимо серију", рекао је Бирчевић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар