ЕЛ - Кошаркаши Звезде у Каталонији траже тријумф за Топ 8: Добијали смо и јаче од Барселоне!

Да су савладали Олимпијакос, црвено-бели би у Каталонији овог петка од 21 сат имали прву од три меч лопте, овако имају императив победе како бисмо избегли драму у последњем колу у дуелу са Дарушафаком.

Кошарка 24.03.2017 | 13:15
ЕЛ - Кошаркаши Звезде у Каталонији траже тријумф за Топ 8: Добијали смо и јаче од Барселоне!
Пред кошаркашима Црвене звезде је утакмица сезоне. Меч који, по свим реалним калкулацијама, морају да добију уколико желе да избегну сценарио по којем би им окршај са Дарушафаком у последњем колу био бити или не бити! Олакшавајућа околност за црвено-беле је то што су Каталонци одавно изгубили шансе за четвртфинале и да за њих овај дуел и нема неки такмичарски значај, али, оно што им не иде наруку свакако је умор и чињеница да ће на мегдан Барси изаћи само 48 сати после болног пораза од Олимпијакоса.

- Биће нам много теже да се психички опоравимо за Барселону него физички. Али, имали смо и раније две утакмице у једној недељи Евролиге, распоред нам ни пре није ишао наруку, тако да знамо како с тим да се боримо. Морамо да нађемо снагу како знамо и умемо. Притом, не заварава нас чињеница да њима не значи овај меч као нама. Ипак су они Барса и неће нас сигурно пустити на свом терену. Ако будемо играли како знамо, имаћемо шансе - истиче Огњен Кузмић, центар црвено-белих.

Барселона је уз Макаби највеће разочарање Евролиге. Каталонци су уложили много новца, пуцали су и на фајнал фор, али је он одавно постао само пусти сан. Чак 17 пораза у 27 кола од тима који у саставу има Навара, “Црногорца” Рајса, Копонена, Доелмана, Дорсија, Перпероглуа или Томића, знак је да много тога не штима у плановима тренера Јоргоса Бацокаса.

- Сигурно је да нису задовољни резултатима, али имају доста повређених играча и то им је ове сезоне створило много проблема - каже Немања Дангубић. - Ти момци су такмичари и сигурно нас неће штедети, а на нама је да наметнемо наш стил игре. Морамо да се опоравимо и ментално и физички и пробамо да дођемо до тријумфа - истиче Звездино крило.

Из Каталоније се Топ 8 види јасније него из Истанбула...

Гудурић: Да некако заборавимо Олимпијакос...

Марко Гудурић, бек Звезде, каже да постоје два предуслова за победу.

- Уморни смо, али прво и најважније је да се у главама помиримо са поразом од Олимпијакоса. Ако успемо, а притом поновимо ону игру којом смо их добили у Београду, можемо да се радујемо тријумфу у Каталонији, зашто да не?

Време почетка меча: 21 сат по средњеевропском времену; Хала: “Блауграна”, капацитет: 7.585; Судије: Христос Христодулу (Грчка), Пјотр Пастусијак (Пољска), Серђо Силва (Португал). ТВ пренос: Спорт клуб.

Барселона, стартна петорка: Рајс, Олесон, Перпероглу, Клавер, Томић; Тренер: Јоргос Барцокас

Црвена звезда, стартна петорка: Џенкинс, Гудурић, Дангубић, Митровић, Кузмић; Тренер: Дејан Радоњић

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар