Мајами: Џумхур "ишчупао" побједу на старту!

Најбољи тенисер Босне и Херцеговине Дамир Џумхур плесао је на ивици пораза на старту мастерса у Мајамију, али је успио да прође у друго коло послије преокрета.

Тенис 23.03.2017 | 20:40
Мајами: Џумхур "ишчупао" побједу на старту!
Млади Сарајлија, који је у понедјељак забиљежио најбољи пласман на АТП листи у каријери - 66. мјесто, био је бољи од Хајон Чанга из Јужне Кореје резултатом 2:1 у сетовима 6:3, 1:6, 6:7 (1:7) и пласирао се у друго коло турнира у Ки Бискејну.

Дамир је одлично кренуо у четвртак и освојио брејк у трећем гему, али је Јужнокорејанац већ у наредном гему узвратио "рибрејком".

Водила се потом равноправна борба, да би у шестом гему првог сета послије треће прилике, тенисер из Јужне Кореје опет освојио Џумхуров сервис и мирно је привео сет крају - 6:3.

Међутим, Џумхур је поново одлично почео и повео са 2:0 поново одузевши сервис Чангу, да би потом освојио и други брејк - 4:0.

Слично као у првом сету, опет је узвратио Јужнокореанац "рибрејком", али се на исти начин реванширао и бх. тенисер и изједначио на 1:1 у сетовима - 6:1.

Одлучујући сет је обиловао брејковима, обојица тенисера су успјела да освоје сервисе ривала у прва четири гема (2:2) и од тог тренутка, Џумхур и Чанг су љубоморно чували свој сервис до осмог гема кад је 92. играч планете без изгубљеног поена направио брејк и стекао шансу да сервира за побједу - 5:3.

Али је поново Дамир узвратио "рибрејком" и вратио резултат на почетак - 5:5.

Имао је Чанг шансу да оконча дуел прије тај-брејка, али није успио да реализује чак пет меч-лопти за први тријумф у међусобним дуелима над Дамиром.

Џумхур је у тај-брејку напросто "помео" Чанга и са 7:1 стигао до побједе за скоро два и по сата игре. У другом колу, Дамира очекује двобој против Аустралијанца Ника Кирјоса.

Мастерс у Мајамију игра се за укупни наградни фонд од 7.669.423 долара.

Извор: мондо.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

муамер

24.03.2017 09:40

Свака цаст момак само напријед

ОДГОВОРИТЕ