Теове чаролије гледале и фаце из НБА, али чека се неки бољи клуб...

Дејвид Блат сипа комплименте и убеђен је да је Теодосић НБА класа.

Кошарка 24.03.2017 | 20:20
Теове чаролије гледале и фаце из НБА, али чека се неки бољи клуб...
Једно од кључних питања европске кошарке у овој години је и где ће каријеру наставитиМилош Теодосић. Нико више нема дилему да му је место у НБА лиги, али он засада хладнокрвно одбацује детаљнију причу о одласку „преко баре“.

Теодосић каже да још није преломио, да ће ЦСКА имати предност у преговорима, али сигурно му неће бити лако да остане имун на позиве из најјаче лиге света. Питање је који НБА лигаш ће бити најупорнији у намери да га доведе.

До сада се спекулисало да би Србин могао у Денвер, Хјустон, Јуту, Сан Антонио... Али без неких конкретних података. Најчешће се помињало име Бруклин Нетса као могућег послодавца српском племејкеру јер је клуб у власништву руског бизнисмена МихаилаПрохорова који је у пријатељским односима са челницима ЦСКА.

На утакмици против Дарушафаке су људи из Бруклина и лично могли да се увере уТеодосићев мајсторски репертоар пошто је наш ас водио Армејце до победе са дабл-дабл учинком (20 поена, 10 асистенција). Меч су из првог реда посматрали генерални менаџер Бруклина Шон Маркс и функционер Дмитриј Разумов.

После утакмице, тренер гостију Дејвид Блат је причао о могућности да Тео оде у НБА лигу.

„Када је Милош здрав и одморан, онда је невероватан. Не постоји боља бековска линија у Европи од оне у којој су он и Де Коло. Пробали смо да их зауставимо, али не иде... Милош може да игра у НБА. Са друге стране, није моје да причам да ли је сада тренутак за то и када ће бити. Све што могу да кажем је да он је НБА класа играча и да ту нема дилеме“, рекао јеБлат.

Поред Теодосића, људи из Бруклина су са посебном пажњом пратили и игру Дарушафакиног тандема Клајбурн - Вонамејкер, али нема дилеме да је у фокусу био српски ас. Међутим, Бруклин као најгори тим НБА лиге не испуњава критеријуме због којих би се Тео преселио с оне стране Атлантика. Српски репрезентативац је раније најавио да у НБА лигу може да оде под условом да заинтересовани клуб испуњава спортске и финансијске стандарде. Бруклин као најслабији тим у лиги дефинитивно не може да испуни ово прво...  

Извор: моззартспорт

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар