СП - квалификације... Кинеска фудбалска еуфорија: Липијеви Змајеви срушили Јужну Кореју!

Премијерно славље селекције легендарног италијанског стручњака у квалификацијама за Мундијал!

Фудбал 23.03.2017 | 17:30
СП - квалификације... Кинеска фудбалска еуфорија: Липијеви Змајеви срушили Јужну Кореју!
Кина слави фудбал и Марчела Липија. Селекција најмногољудније земље на свету, коју предводи легендарни италијански стручњак, остварила је премијерну победу у квалификацијама за Светско првенство у Русији и донекле се укључила у борбу за пласман на највећу фудбалску смотру - 1:0 (1:0).

Једини погодак у Чангши постигао је Ју Дабао, након корнера у 34. минуту који је извеоВанг Јанпо. Био је то ударац главом који је у потпуности паралисао одбрану и голмана Јужне Кореје Сун-Тае Квона.

Кинезима је на руку ишла ипобеда Сирије над Узбекистаном (1:0), па су сада удаљени од треће позиције достижна четири бода.

Разлога за задовољоство имају и Ирачани, који су у Техерану успели да освоје бод против фаворизоване Аустралије и то захваљујући голу Ахмеда Јасина у 76. минуту.

Кенгури су се саплели, али Саудијска Арабија крупним корацима гази ка Мундијалу. СелекцијаБерта ван Марвајка убедљиво је савладала Тајланд у Бангкоку (0:3) и осамосталила се на челу табеле у групи Б са три бода више од Аустралије и Јапана. Самураје данас очекује гостовање у Уједињеним Арапским Емиратима, које би у потпуности могло да закомпликује ситуацију у борби за пласман на Светско првенство.

КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА СП - АЗИЈА (6. коло):

Група А:

Кина - Јужна Кореја 1:0 (1:0)
Сирија - Узбекистан 1:0 (0:0)
17.00 Катар - Иран

Група Б:

Тајланд - Саудијска Арабија 0:3 (0:1)
Ирак - Аустралија 1:1 (0:1)
16.30 УАЕ - Јапан

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар