Фудбал будућности: Нијемци већ имају тим за Мундијал 2022. године!

Тако то ради озбиљна репрезентација!

Фудбал 24.03.2017 | 18:30
Фудбал будућности: Нијемци већ имају тим за Мундијал 2022. године!
Утакмица за Лукаса Подолског. И опроштај достојан фудбалера који је међу омиљенима у Немачкој. Без обзира на навијачке склоности. Колико га поштују, а и воле, могло се лако закључити још док је трајао контролни дуел са Енглезима. Пред почетак меча добио је поклон(е), затим овације, а кад је Дамир Скомина одсвирао крај видело се да је реч о правој љубави између спортисте у публике, јер се садашњи првотимац Галатасараја залетео у раздрагану масу на „Вестфалену“ и отишао у - легенду.

Последњи меч Принца Полдија за државни тим била је прилика да селектор Јоаким Лев на велику сцену пошаље његове наследнике. Као што је Подолски уз себе имао Фредија Бобићаи Оливера Нојвила, а касније корачао ка титули првака света са Мирославом Клосеом, тако је овога пута на центар игралишта извео будућност немачког репрезентативног фудбала. Бар седморица играча која су почела синоћни дуел остаће у конкуренцији за државни тим у годинама које следе и већ се праве анализе да би неки од њих требало да буду окоснице екипе за Мундијал у Катару 2022. године.

Подсетимо, у нападу против Енглеза играо је Тимо Вернер (21 година), не бочним позицијама у офанзиви Јулијан Брант (21) и Лерој Сане (21), иза њих, уз бок Тонију Кросудејствовао је Јулијан Вајгл (21), бековски пар чинили су Џошуа Кимих (22) и далеко старијиЈонас Хектор (27), а бранио је Марк Андре тер Штеген (24). Наравно, тешко је предвидети како ће се развијати каријере поменутих фудбалера, али да имају потенцијал да носе игру Панцера - у то нико не сумња.

Највећи добитак за актуелне владаре планете је што се играчима који су синоћ добили шансу не завршава списак пројектованих нада за будућност, зато се тамошњи медјии баве проценом ко би још могао да конкурише за састав репрезентације на Мундијалу у Катару. За пет година.

На пример, ту су још голман Келна Тимо Хорн (освајач сребра на Олимијским играма у Рио де Жанеиру), сјајни деси бек Херте Мишел Вајзер, па нови штопер Бајерна Никлас Зуле,Џонатан Тах из Леверкузена, његов партнер са Бај арене Бендажамин Хенрикс, Шалкеов плејмејекр Леон Горецка, Серж Гнабри који је после неславне епизоде у Арсеналу оживео каријеру у Вердеру...

Фудбалери које видите на графици збирно имају чак 34 утакмице у ногама за А селекцију Немачке и нема сумње да неки представљају будућност, с тим у овом пројектиованом тиму нема Лероја Санеа (21), а свакако му је то место. Те Јулијан Дракслер, Макс Мајер, Бернд Лено...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар