АБА: Партизан против елиминације, традиције и историје!

Ни резултат, ни скор са Цедевитом, ни кратка историја плејофа АБА лиге не иду на руку кошаркашима Партизана пред меч у суботу, али Хечер верује да се "заједно може све".

Кошарка 24.03.2017 | 17:45
АБА: Партизан против елиминације, традиције и историје!
"Хајде да ово урадимо заједно".

Ово је плејмејкер Партизана, Вилијам Хечер, рекао када су га питали има ли поруку за навијаче пред други меч полуфиналне серије АБА лиге у ком ће његов тим покушати да избегне елиминацију.

Партизан у суботу увече од 20 часова, уз директан пренос на Арени спорт 1, дочекује сада већ великог ривала Цедевиту, састав од којег је изгубио сва три меча ове сезоне и против којег има две победе у последњих осам сусрета.

И не само то.

Црно-бели мораће да направе дупли подвиг, јер их за пласман у финале такмичења које су освајали шест пута дели и "брејк" у Загребу у потенцијлној мајсторици.

Хечер верује да саиграчи и он то могу!

"Верујем да ћемо у другом мечу бити бољи у свим сегментима игре и да ћемо бити константни. Морамо да их притиснемо од самог почетка и да се не заустављамо".

Шта мислите да ће одлучивати у овој полуфиналној серији?

"Нијансе. Цедевита има предност, али ми ћемо дати све од себе да серију вратимо у Загреб и тамо одиграмо боље него у првом мечу".

У сва три сусрета ове сезоне (87:97, 79:67, 83:76), екипа Вељка Мршића имала је више скокова и више асистенција од састава који предводи Александар Џикић и то је, уз нешто бољи проценат шута из игре, било довољно за углавном рутинске победе шампиона Хрватске, који се неретко у тим мечевима ослањао на офанзивне квалитете америчких кошаркаша из својих редова.

У прошлом сусрету у "Дому спортова" улогу првог стрелца Цедевите преузео је Џон Шурна са 15 поена, а пратио га Миро Билан са 13 и девет скокова.

"Тај меч је иза нас, трудићемо се да оно што није било добро сагледамо и исправимо. Мислим да је игра из другог полувремена прави начин да се супротставимо Цедевити", уверен је Хечер, који се нада да ће црно-бели наставити серију добрих резултата у "Пиониру" у ком су добили 12 од последњих 14 мечева (АЕК и ПАОК су изузетак).

И Цедевита је у доброј серији резултата и има 16 победа из последњих 17 утакмица уз један, шокантан пораз у хрватској А1 лиги од Шкрљева (25. фебруар, 80:77).

Тренер црно-белих Џикић први пут од почетка сезоне имао је седам дана на располагању за припрему једне утакмице, а помогао му је и опоравак Џамонта Гордона, који је одиграо прве минуте у Загребу прошлог викенда после месец дана паузе. Оно што никако не прија Џикићу пред други меч је повреда Уроша Луковића, који је напустио паркет током првог меча у "Дому спортова" и чији је наступ у реваншу и даље под упитником.

Плеј-оф серије нису се често играле од оснивања Јадранске лиге 2001. године до данас, а још ређе догађали су се преокрети у њима. Само три пута, рачунајући и серије на две и на три победе.

2014/15: Будућност - Цедевита 2:0, па 2:3
2007/08: Црвена звезда - Олимпија 1:0, па 1:2
2006/07: Цибона - Партизан 1:0, па 1:2

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар