Јокић о Леброну: Само сам искористио ''мисмеч''!

Никола Јокић рекао је после нове одличне партије и победе над Кливленд Кавалирсима да није посебно размишљао о Леброну Џејмсу.

Кошарка 23.03.2017 | 14:45
Јокић о Леброну: Само сам искористио ''мисмеч''!
Јока је поново био близу трипл-дабл учинка – са 16 поена (8/10 за два), десет скокова и седам асистенција – али је све импресионирала игра млађаног Србина против против најбољег играча данашњице Леброна Џејмса.

"Искрено – нисам размишљао посебно о Леброну и игри против њега, већ само о потезу који треба да изведем и постигнем кош. Нимало нисам размишљао о томе да ли ме Леброн чува, само сам желео да поентирам – то је то. Немам ја посебне потезе, само се трудим да 'узмем' оно што ми се на мечу 'отвори'. Имао сам намеру да уђем у рекет, у 'мисмеч' ситуацији против њега, и на крају сам дошао до лаке позиције за шут", скроман је Јокић.

Нагетси су заиграли веома добро од самог старта, да би већ до одласка на одмор имали двоцифрену предност у односу на госте из Охаја.



Кајри Ирвинг покушао је да врати свој тим у живот у самом финишу, али су Сомборац и другови без већих проблема одбили и тај налет и потпуно заслужено стигли до 34. тријумфа у сезон, поред 37 пораза.

"Сматрам да смо на тимском нивоу одиграли добар сусрет. Мислим да је Џамал везао три тројке у низу, одиграо је заиста добар меч, а и резервисти су били одлични. Имали смо и више од 30 асистенција, нисмо им дозвољавали да нам секу нападе, праве лаке поене...", рекао је Никола и истакао да је ово један од два највећа тријумфа за Нагетсе у сезони:

"Победили смо и Голден Стејт Вориорсе, нешто раније, али је ово сигурно једна од две најбоље, највеће победе у сезони. Ипак, она је само то. Победа. Можда смо некога изненадили или смо их све изненадили, али такви смо ми – изненађујемо људе", закључио је репрезентативац Србије.

"Леброн ће остати упамћен као један од најбољих играча који је икада играо ову игру. То је била као борба тешкаша, а Никола га је терао на повлачење до краја. Мислим да је публика била одушевљена и славила јер је то био тренутак који је издвојио Николу. Сигуран сам да ће он то показивати својим уницима много година од сад", рекао је Мајк Мелоун, тренер Нагетса.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар