Мајами: Троицки се мучио и прошао, Лајовић испао!

Српски тенисер Виктор Троицки имао је великих проблема на старту Мастерса у Мајамију.  Душан Лајовић елиминисан је у првом колу Мастерса у Мајамију од Кевина Андерсона – 6:2, 7:5.

Тенис 23.03.2017 | 11:15
Мајами: Троицки се мучио и прошао, Лајовић испао!
Троицки се пласирао у друго коло другог Мастерса у сезони тешком победом над Бразилцем Тијагом Монтеиром, резултатом 5:7, 6:3, 6:1.

Од самог старта меча било је јасно да Виктор није довољно концентрисан против 82. играча на АТП листи, у првом сету није имао ниједну брејк лопту, а попустио је у самом финишу када је ривал дошао до једине прилике.

Одлучујући је био други гем другог сета – Србин је некако успео да спаси две брејк шансе, потом у следећем гему одузео сервис противнику и преузео контролу. Другим брејком је оверио сет и онда кренуо у серију до самог краја.

Нанизао је пет гемова у одлучујућем сету, пропустио четири меч лопте код резултата 5:0, али је одмах одсервирао за меч и посао завршио за нешто мање од два сата игре.

Он је тако одбранио поене од прошле сезоне, када је у другој рунди доживео убедљив пораз од Давида Гофана.

Троицког у следећем колу очекује Канађанин Милош Раонић, који је постављен за трећег носиоца.

Душан Лајовић елиминисан је у првом колу Мастерса у Мајамију од Кевина Андерсона – 6:2, 7:5.

Србин, који је претходно успешно прошао кроз квалификације, високом Јужноафриканцу успео је да парира само у другом сету, али је на крају поражен после 92 минута игре.

Андерсон је сјајно кренуо – направио је брејк већ и прве прилике и експресно стигао до великих 3:0, што је у наставку, уз још један одузет сервис ривалу, претворио у вођство у сетовима.

Почетак другог дела сусрета донео нам је далеко агресивнијег и конкретнијег Дуција, али је све то било довољно само за његов први, једни брејк и вођство од 3:2 у гемовима.

Андерсон се убрзо консолидовао, узвратио већ за 4:4 и потом имао три везане шансе да заврши посао. Душан је успео да се извуче, али није био у стању да исто понови и нешто касније, па је његов ривал потпуно заслужено прошао даље и следи му дуел са Јапанцем Кеијем Нишикоријем.

Мастерс у Мајамију игра се за укупни наградни фонд од 7.669.423 долара.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар